ЦСКА трябва да продължи да прави това, което правеше през първия полусезон

January 31, 2023

Подготовката на армейците в Турция завърши. На дневен ред е подновяването на първенството. В изиграните контроли ЦСКА записа една победа, три равни и две загуби. Това естествено даде много поводи на “анализаторите” да се упражняват на тема “слаб ЦСКА”.

Резултатите в контролите не са блестящи, но всички знаят, че от тях не може и не трябва да се правят някакви генерални заключения за състоянието на даден отбор… Освен ако някой няма нещо друго наум…

Подготовката е време, в което се съчетават контролите с по-тежки тренировки. Освен това в контролите се използват различни идеи и виждания на треньора в тактическо естество. Понякога нещата се получават, друг път – не. Заради това не трябва да се правят някакви генерални изводи за състоянието на отбора на базата на изиграните контроли… Не за друго, а просто защото не е реално.

Преди началото на първенството на базата на изиграните контроли “обективните анализатори” също даваха някакви оценки на ЦСКА. Тогава повечето бяха на мнение, че армейците ще “катастрофират” още първия кръг срещу Арда, а след това не ги чака нищо добро през това първенство. Всички видяхме какво се случи. Тези, които играят “страхотен, правилен футбол”, побеждаваха наред в контролите и щяха да се борят за титлата в момента са някъде в средата на таблцата. “Хегемоните”, които са страхотни по презумпция, са втори на точка от армейците. Разликата можеше и трябваше да е по-голяма, но бонусите, които получиха им донесоха някоя друга точка. А слабия и невзрачен ЦСКА освен, че не “катастрофира” още първия кръг в момента е начело в класирането.

Заради това не би трябвало да се обръща много голямо внимание на резултатите в контролните мачове. Те не са мерило. Може да се говори кой в каква форма е чак когато започнат мачовете от първенството.

Както и през първия полусезон ЦСКА има нужда от добър старт. След това просто трябва да прави това, което правеше през цялата първа част на първенството. Ако успеят да го постигнат няма да има значение колко е правилен “правилният футбол” на някои, колко контроли са спечелили по време на подготовката конкурентите им и колко “страхотен отбор” са. Просто Саша Илич и играчите трябва да покажат най-доброто от себе си и нищо от това няма да има значение.

автор:

Симеон Димитров