ЦСКА с важна и заслужена победа срещу Ботев

October 17, 2021

ЦСКА постигна поредна победа в “А” групата. Армейците не изиграха най-добрият си мач, но все пак заслужено взеха трите точки срещу Ботев Пловдив.

Пловдивчани показаха, че тази година са сглобили добър отбор. Играха добре на “Армията” и опитаха да вземат нещо, но не им се получи. Все пак по-добрия отбор, дори и с не най-добрият си мач победи заслужено. Или както най-вероятно ще кажат и напишат в някои медии в опит да омаловажат победата  “ЦСКА победи, но неубеди”. Армейците записаха важна победа и продължават напред. Не може всеки път да се побеждава с добра и атрактивна игра. Понякога има и такива мачове, в които играта не върви както им се иска на всички. В такива моменти е важно да се побеждава. Това все пак е идеята на първенството. Накрая, който е направил по-малко грешки, и който е взел повече точки въпреки недотам добрите мачове, тои е шампион.

Днес, особенно в първото полувреме играта на ЦСКА хич я нямаше. Армейците првеха непредизвикани грешки, а това позволяваше на пловдивчани да създават много и чисти положения. През това полувреме определено Бусато извади ЦСКА със спасяванията си. Все пак армейците показаха, че са по-класния отбор и след много добра атака поведоха в резултата. Второто полувреме играта на червените се подобри и след два страхотни гола успяха да поведат с 3-0. До края имаше около 20 минути и явно червените решиха, че мачът е свършил и започнаха да мислят за четвъртък. Това им изигра лоша шега и те сами направиха така, че да има “драма” докрая като позволиха на пловдивчани да отбележат два гола след разконцентрирана игра в защита. Сигурен съм, че това, че нямаше публика на “Армията” помогна много на Ботев. Ако 12-тия играч беше на трибуните това със сигурност нямаше да се случи.

Канарчетата решиха, че ще успеят да направят чудото, но армейците не допуснаха повече напрегнати моменти пред Бусато. По-класният отбор победи. ЦСКА записа поредна важна победа в “А” група и продължава напред.

Следващия мач на ЦСКА е в четвъртък срещу Зоря в лигата на конференциите. Дано дотогава тези, от които зависи да се вземат в ръце и да вземат правилното за футбола решение.

автор:

Симеон Димитров