ЦСКА стартира контролите с победа

June 26, 2021

Армейците започнаха контролите в Австрия с победа. ЦСКА победи Вакер Инсбрук. Говоренето, че резултатите в контролите нямат значение, особенно на загубилите, са познати, но винаги е добре, когато отборът побеждава. За това е хубаво, и че ЦСКА победи. Армейците имаха своите положения и заслужено победиха с гол на Матай. Победата можеше и да е по-изразителна, но Бай и Кери не успяха да отбележат… Все пак победата си е победа. Дори и в контрола.

Любопитното в тази контрола беше представянето на новите в червените редици, но според мен не показаха много за времето, през което бяха на терена. Явно им трябва малко време. Чатакович показа, че има добър шут и не се притеснява да обстрелва вратата. Бай имаше шанс да вкара първият си гол за ЦСКА, но не успя. Като цяло той, Нзила и Чатакович имаха своите моменти, но повече се губеха по терена. Както се казва има хляб в тях, но трябва малко време. Хубавото е, че новите са с отбора от началото на подготовката и ще имат време да свикнат с отбора и да се напаснат с останалите футболисти.

Втората част за червените се появиха доста млади футболисти и армейците заприличаха на ЦСКА старша с капитан Тиаго. Младите армейци, обаче се справиха и не оставиха много надежди на Вакер. Митков показа защо Любо Пенев не го даде на царете, а го задържа на “Армията”, а вратаря Алекс Божев спаси едно доста опасно положение.

Добра контрола и добра победа. Добро самочувствие и за всички млади армейци взели участие в мача. Според мен се представиха на ниво. Колко от тях ще останат на “Армията” и колко ще бъдат предостъпени предстои да видим, но със сигурност има бъдеще в тях.

Лошата новина са контузиите на Кох и Ахмедов. Двамата бяха заменени принудително. Дано не е нещо сериозно и да са на линия още от утре-вдругиден.

Добра контрола, добра победа и добро включване на младите армейци.

автор:

Симеон Димитров