ЦСКА спука синия балон

April 7, 2024

ЦСКА надигра тотално вековниците от сухата река и логично се поздрави със заслужен успех в последното дерби. На пук на всички прогнози армейците бяха по-добрия отбор през целия мач и двата гола, които отбелязаха бяха най-малкото, което сините можеха да получат в този мач.

Седмиици и месеци всички фенове на футбола слушат и четат колко силен отбор са сините, какъв страхотен футбол играят, колко е невероятен треньорът им и какви страхотни бразилски звезди притежават… Или както би казал един шеф на проект близък до проекта, с който са близки сините “какви бразилски майстори”…

От друга страна почти всички “обективни” анализатори през цялото това време опитваха да убедят всички, и особенно себе си, че ЦСКА са уникално слаб отбор със  страхотно слаби високоплатени играчи и слаб треньор, който е много далече от треньорската професия и няма никаква представа от тактика. Според всички единственото, което ЦСКА трябваше да направи в дербито с този треньор и тези играчи е да се постарае да избегне пореден срам и резил. Проблемът за армейците според “обективните’ е, че това няма как да се случи с играчи като Шакич, Марселиньо, Вион, “комарджията Хайнц” и “стария Каранга”, и треньор като Ел Маестро.

Общо взето след стартирането на пролетния полусезон за пореден път синият балон беше толкова много надут, че просто беше въпрос на време да се спука… Е, срещу ЦСКА се спука окончателно. “Обективните” и сините шефове се опитват да “замажжат”  всичко с липса на късмет, по-добра ефективност от червените в нападение и какви ли не глупости, но реално футболните фенове видяха за какво става дума.

ЦСКА надигра тотално прехвалените вековници и не им даде никакви шансове. През повечето време сините нямаха представа как да изнесат топката, а когато все пак успяваха да минат центъра нямаха идея как да  направят нещо, което да застраши вратата на ЦСКА. Отбора на “мажоритара” завърши дербито без нито един точен удар. Четирите опита на сините нападатели минаха на много метри от вратата на Бусато, а на него така и не му се наложи да прави някое от познатите си спасявания. В другия край на терена младият дебютант на вратата на сините направи чудеса от храброст и с някои много добри спасявания реално спаси отборът си от разгром. Младежът, когото сините набедиха за получените голове направи така, че отборът му да не си тръгне за Подуяне с пълна кошница.

Когато в дерби противникът ти те е надиграл по всички показатели, вратарят ти е най-добрия играч, който е направил така, че да не загубиш катастрофално и ти все пак след това кажеш, че са те надиграли с доза късмет и заради индивидуални грешки на млади играчи е глупаво… Всъщност не е глупаво. Това си е нещо типично за сините и за онези, които надуват балона.

Треньорът на отбора от Подуяне след мача каза, че е знаел как ще играе противникът му и той реално не го е изненадал с нищо. Въпреки това сините бяха надиграни във всяка една точка на терена. Това би трябвало да накара всички да се замислят за причината… Дали прехваленият треньор не е по-слаб от вечно критикуваният или пък сините “майстори” са майстори по нещо друго… Или балонът е по-голям от всичко останало…

Сините явно никога няма да си призначт, че са били тотално надиграни и ще продължат да опитват да надуват балона. Реално ЦСКА надиграха вековниците по всички показатели, а синия балон се спука.

Червените победиха заслужено, а за прехвалените сини не остава нищо друго, освен да започнат да надуват нов балон… Ако не друго, то поне това го могат.

автор:

Симеон Димитров