ЦСКА се пребори и ще има модерен стадион

November 23, 2023

След дългогодишни битки на много фронтове от ЦСКА най-накрая обявиха новината, която цяла червена България искаше да чуе, че ЦСКА ще има нов и модерен стадион. Това стана след като и последната жалба срещу това да се случи падна в съда.

Държавната администрация, от която зависеха нещата за ЦСКА да се случат прояви изумителна изобретателност за начини за забавяне на цялата процедура. Служителите на всички държавни структури със сигурност са поставили световен рекорд за симулиране на дейност и забавяне на разрешение за реконструкция… Техните колеги по света само могат да им завиждат за изобретателноста и нищоправенето. Все пак да свършиш нещо за месец, а за него да ти е необходим ден и да имаш логично обяснение за всичко това си е изкуство… Както и да е.

Армейците се пребориха с жалбоподателите и всички останали, и най-накрая дългоочакваната реконструкция на “Армията” ще може да започне. ЦСКА ще може да има ново и модерно съоръжение. Това означава, че домакинството срещу Лудогорец на 10.12 ще бъде последното на “Армията” в този и вид.

Очаква се реконструкцията да започне до нова година. Срокът за завършване е 18 месеца. Това означава, че някъде около лятото на 2025 г. новата “Армия” ще е готова.

Обновената “Армия” ще разполага с 16000 седящи места и меду 2 и 3000 правостоящи. Системите и технологиите на новия стадион ще са последно поколение, а изискванията на УЕФА за четвърта категория ще бъдат спазени и дори надхвърлени.

Дългото чакане свърши… Честито армейци!

автор:

Симеон Димитров