ЦСКА се връща от Варна с две точки по-малко

September 13, 2020

Отменен гол, пропусната дузпа и нов късен гол за ЦСКА. С няколко думи това е за вчерашния мач между ЦСКА и Черно море.

Армейците имаха доста положения да стигнат до победата, но този път не се получи. А, с оглед развоя на мача може би и равния е добре. ЦСКА игра добре, но една подценена ситуация доведе до гол от нищото за моряците. Червените продължиха да контролират мача, но второто полувреме отново след леко объркване в защитата на ЦСКА Черно море получиха дузпа и можеха да удвоят. Перфектният Бусато, обаче остави армейците в мача. Според някои Панайотов не бил както трябва… Бил е както е могъл. Бусато запази хладнокръвие и спаси. Спасената дузпа си е спасена дузпа.

След още някой друг пропуск дойде и “ЦСКА тайм”. Изравнителното попадение падна в 88-ата минута, а в даденото от съдията продължение червените дори можеха да спечелят… Този път не се получи.

Не мисля, че равенството е повод за някаква трагедия. Армейците направиха добър мач. Имаха доста положения. Понякога се случва и да не победиш. Това според мен беше един от онези мачове, в които не играеш лошо, но поради някакво стечение на обстоятелствата не успяваш да победиш. Имаше мачове, в които ЦСКА не игра нищо, но победи. Във варна армейците изиграха не лош мач, но не победиха. За това си мисля, че лошата победа при всички положения е по-хубава от красивата загуба… Или в случая равен…

На всички е ясно, че ако искат и им се играе моряците могат да откраднат точки от всеки. Лошото е, че срещу някои отбори не им се играе по този начин. Това всъщност важи и за други отбори… Не им се играе срещу всеки.

В крайна сметка червените се връщат от Варна с две точки по-малко. Не е приятно, но не е повод за някаква драма. Мачовете тепърва идват. Тото лигата е още в началото. Ясно е, че феърплея ще бъде по разградски, но армейците могат да се преборят.

автор:

Симеон Димитров