ЦСКА само с българи? Стига глупости

March 26, 2020

Тези дни отбора от крайния квартал обяви, че щял да играе предимно с българи. И изведнъж всички “разбирачи” подеха темата колко е добре да се играе само с българи. Как в ЦСКА българите били много малко. Как било много важно за българския футбол сини и червени да играят само с български футболисти. Като идея може би е добре, но всички знаем, че ако искаме силен ЦСКА и не толкова слаби сини само с българи не става.

И тук някъде ми хрумва един въпрос. А “националната кауза” къде е в цялата тази история? Или те могат да си играят с по 11 бразилчета и това не е проблем за българския футбол?

Както и да е… Да се върнем на ЦСКА.

Почти навсякъде някакви футболни капацитети на работа в медиите на агата и някоя легенда на червените обяснява колко по-добре ще е ако армейците играят само с български футболисти. По-добре за кого?

Да, в ЦСКА българите са най-малко от водещите отбори, но пък са най-качествени. Антов, Мехмедов, Малинов, Турицов, Гълъбов, Занев… Лясков,Митков. Всички са много качествени футболисти, които могат и заслужават да играят в ЦСКА. Честно казано от другите в българското първенство въобще не виждам кой би бил добра опция за червените.

Цялата тази кампания “само българи” ми изглежда малко… Защо направо не си кажат “да премахнем конкуренцията на каузата”. На всички свързани с отборчето от Разград им е ясно, че този цирк със съдиите не може да продължава вечно и трябва да се измисли нещо друго. Още повече и като някой слънчев ден се въведе ВАР. Колкото и побългарен вариант да бъде много от изцепките, които виждахме от съдиите до сега няма да минат. Точно заради това впрягат всички спорни медии, с които разполагат, някой друг продажен ветеран и започват да обясняват колко е добре да се играе само с българи. Някои от тях дадоха всичко от себе си и докато похапват кренвирши дори дадоха примерен отбор от 11 българи. Единадестте са перфектни за максимум пето-шесто място. Като се знае какво е нивото на 80% от футболистите резултата е ясен какъв ще е.

Мисля си, че някакви глупости от рода “те знаят какво е ЦСКА и ще играят с желание” са пълна глупост. И аз знам какво е ЦСКА и бих играл с желание, ама като нямам качествата… Само с желание не става.

Единственото, с което съм съгласен е, че на армейците не им трябват много нови попълнения през лятото. Според мен единствената селекция, която трябва да направят това лято е да махнат Отабор, Жеферсон и евентуално Джеси, и да си върнат Лясков, и Митко Митков. Това е абсолютно достатъчно.

Българите пак ще са малко, но за сметка на това качествени. Реално погледнато ЦСКА в момента разполага с осем футболисти за националния отбор. Кой друг отбор има повече?

Всичко останало са пълни глупости.

автор:

Симеон Димитров