ЦСКА РАЗПИЛЯ ВИТОША БИСТРИЦА

October 6, 2019

След неизбежната раздяла с Люпко Петрович ЦСКА записа най – убедителната си шампионатна победа досега в сезона. Направи го обаче , пред почти празни трибуни. А по мое мнение феновете трябва да подкрепят отбора… Особенно в трудните моменти. Всеки може да отиде на стадиона за шампионския мач. Всеки може да отиде на стадиона , когато отбора мачка. Много по – трудно е , когато отбора не върви. Тогава , обаче също има нужда от подкрепа… Дори може би по – голяма. Във “В” група на мачовете ходеха по десетина хиляди , а сега искаме да сме шампиони и след някой друг хикс на стадиона идват десет човека…А , първенството едва започва… Не е ли абсурдно? Сигурно много ще репликират , че откакто се върнахме от “В” група сме втори… Така е , но през това време ЦСКА водеше по – важни битки (не , че да си шампион не е важно за ЦСКА). ЦСКА водеше битка за оцеляване , битка за емблемата … Сега на дневен ред е битка за стадиона… Феновете са важни за тези битки и спечелването на войната.

Ще си позволя да дам един пример от Англия. Борещия се за шампион Ман. Сити загуби от новака Норич. На следващия мач феновете на Сити отново бяха напълнили стадиона. Днес Гражданите отново загубиха. Този път от Уулвърхямптън. Разликата от първия Ливърпул стана 8 точки… Да се обзаложим ли на следващия домакински мач на Сити колко хора ще има на стадиона?

А сега за мача на ЦСКА.

За първи път от началото на шампионата ЦСКА игра като ЦСКА. Мачкане на противника през целия мач. Армейците дори за секунда не оставиха бистричани да помислят , че имат друга опция освен загуба. До 39-ата минута армейците водеха с класически резултат . Много хора ще кажат , че Витоша не са мерило за отбор като ЦСКА. Така е ! Но , и Дунав не са мерило , и Етър не са мерило….По мое мнение с футболистите, с които разполага ЦСКА и тези от Подуене не са мерило ,но всички знаем как завършиха мачовете. Затова съм доволен от мача с Витоша. ЦСКА изигра добър мач . Създаде много положения и пропусна да победи дори и с по – голям резултат.

Тиаго остана резерва и се надявам като го пуснат пак титуляр да покаже истинския Тиаго. Същото мисля трябва да стане и със Соу. Време е да седне малко до Тиаго. Тони Уот пак показа , че е по – добрата опция. За три мача като титуляр Уот вкара толкова голове , колкото Соу ако продължава в същия дух ще вкара до края на първенството. Юрич направи дебют. Чудя се единствено за Денис Давидов , но се надявам скоро да започнем да го виждаме по – често в игра и да ни радва.

Добър мач. Добра победа с хубав резултат…

Честита победа , Армейци !

автор:

Симеон Димитров