ЦСКА разнебити Лудогорец

May 13, 2021

В дъждовната вечер на 12 май ЦСКА най-накрая победи Лудогорец на “Армията”. Армейците показаха класа, надиграха тотално делиорманци и абсолютно заслужено победиха. Не само победиха, а направо разгромиха самопровъзгласилите се за хегемони.

За пореден път червените надиграха проекта от Разград, но този път успяха и да го победят с разгромен резултат. Някои опитват да омаловажат успеха на ЦСКА с приказки от рода “победа без значение” и оправдания от рода на това, че вече са шампиони и не са пределно мотивирани… Те самите знаят, че това е пълна глупост, и че “хегемоните” винаги са мотивирани срещу ЦСКА. Проекта много иска да е като ЦСКА, но това никога да му се получи, а причините затова са много. Тази вечер армейците изляха яда си и с много класа и без капка милост показаха на проекта от Делиормана какво се случва, когато се играе по правилата. Подобно на мачовете на разградчани в Европа и сега, когато не се играеше по разградските правила “хегемона” изглеждаше като средняк в класирането, а не като шампион за десети път и получи четири гола… Всъщност головете можеха и да са повече, но и четири е добре. Приказките на разградчани за недостатъчна мотивация са пълна глупост. Ако мачът беше завършил с минимална победа на ЦСКА тогава можеше да се каже нещо такова и да изглежда правдоподобно, но когато са те надиграли по всички показатели и са ти вкарали четири гола тези изказвания са изпразнени от съдържание.

Тиаго, Варела и Юга изнесоха безплатен открит урок на зелените халфове. Кери по крилото беше на познатото си много добро ниво, а за пасовете му след които следва гол или опасен удар няма какво да се каже. Кох и Матай за краткото си време заедно се превръщат в непробиваема защитна двойка, а освен това и голяма опасност за противниковите вратари при статични положения. Турицов изигра страхотен мач, а Тибо Вион въпреки, че не беше на титулярното си място и преди мача имаше някакви съмнения за това как ще се справи напълно обезличи разградчаните срещу него и ги отказа от всякакви мераци за каквото и да е.

Резервите също се включиха на много добро ниво. От влизането си до края Кайседо тормозеше зелената защита и спокойно можеше да вкара и хеттрик.

Общо взето всички от ЦСКА, които взеха участие в мача играха за отличен.

Преди мача Любо Пенев каза, че знае как да победи “хегемоните”. Тогава дори и тези от Разград се забавляваха на думите му, но по време на мача се видя, че Пенев не се шегува, надигра тотално и матира шахматиста, а плахото надничане на Петричев от тунела и недоумението му от случващото се казва достатъчно.

След мача някои от футболистите на гостите дразнеха феновете като им показваха десет пръста за десета титла, или пък просто са искали да направят този жест и пред публика… Всички помним как тези от Разград на собствения си стадион празнуваха победата си срещу ЦСКА пред червената публика. Не за друго, а просто защото друга публика нямаше… Десет… Реално колко от тях са заслужени? Това дори не е въпрос с повишена трудност. Всеки, който следи футболът в България знае отговорът.

ЦСКА няма проблем в мачовете с делиорманци, когато те се играят по правилата. Всеки път когато реферите не се превръщат в основен играч за разградчани резултатът е ясен. Тези от проекта и верните им “обективни” писачи опитват да омаловажат победата на ЦСКА, но въпреки, че е безсмислена откъм класиране победата не е за омаловажаване. Армейците не само победиха, но и разгромиха “хегемона”. Загубата на “Армията” се оказа най-тешката за проекта от Разград от български отбор. В Европа вече видяхме всякакви туристи да им вкарват по 3-4 гола, но в родното първенство това не се беше случвало. Точно заради това победата е сладка и не трябва да се омаловажава. Ако си добър дори и да подцениш мача ще загубиш с гол-два разлика… Това снощи на “Армията” си беше червена наказателна акция. За разлика от сините преди години ЦСКА не направи шпалир на проекта Лудогорец, а излезе и го разнебити на терена… Това не е за омаловажаване.

Честита много сладка победа на всички червени фенове…

автор:

Симеон Димитров