ЦСКА пропусна да разгроми Славия

September 12, 2021

ЦСКА изпусна победата срещу Славия и загуби две точки по изключително нелеп начин. Армейците изиграха добър мач. Надиграха белите по всички показатели, но в крайна сметка резултатът е равен. ЦСКА игра атрактивно, но неефективно.

Подобреното физическо състояние на играчите се виждаше. Отборът показва свое лице и играе все по-добре. Като изключим положението в 90+ минута защитата игра добре. Доър дебют направи и Карло Мухар.  Дончев отново беше на добро ниво и ако продължава в същия дух съвсем скоро ще е реална конкуренция на Турицов. Включването на Варела беше много силно. Кери пропусна дузпа, но и този път беше на познатото добро ниво и направи добър мач. Като цяло целият отбор игра добре и малкото, които бяха на стадиона със сигурност са останали доволни от играта. От резултата не, но от играта няма за какво да не са доволни.

За пореден път този сезон някой от ЦСКА изпуска дузпа. Като към това се прибавят и едната камара фрапантни пропуски на червените някак е логично, че вратаря на Славия се превърна в герой за белите. Когато някой не вкара дузпа или не вкара сам срещу вратаря това не е спасяване на вратаря, а пропуск на футболиста. Вратарят Вуцов го видяхме на мачът на националите (21). Тогава направи фрапантни грешки, които допринесоха много за загубата на младите лъвове. Вчера на „Армията“ пък направи ако не мачът на живота си, то поне мачът на сезона и се превърна в непреодимо препятствие за червените футболисти. Ако армейците бяха вкарали дори една трета от положенията, които имаха голът, който допуснаха в края на мача щеше да бъде почетен за белите след поне три допуснати от тях…

В крайна сметка има и такива мачове. Има мачове, в които от четири добри положения вкарваш три гола… Или от две чисти полжения отбелязваш веднъж и побеждаваш. Има и такива, в които поради някаква причина просто не успяваш да реализираш куп положения… От десет положения вкарваш едно. Накрая допускаш лек гол и завършваш наравно.

Все пак първенството е още в началото и един равен не би трябвало да е проблем. Шампионатът е дълъг. ЦСКА игра добре и всички фенове на армейците трябва да са доволни от отбора като цяло. Вярвам, че доброто предстои.

Автор:

Симеон Димитров