ЦСКА продължава в Лига Европа. Това е най-важното

August 28, 2020

ЦСКА победи малтийския Сиренс и се класира за следващия кръг в Лига Европа. Победата не беше такава, каквато всички фенове искаха и очакваха. Армейците играха слабо до около 70-тата минута, а последните минути за пореден път се оказаха победните за ЦСКА. В крайна сметка армейците победиха и са в следващия кръг на надпреварата. А, на този етап това е най-важното.

До гола на малтийците в 68-ата минута ЦСКА играха в трениировъчно темпо. Владееха топката и привидно създаваха ситуации, но в крайна сметка нищо кой знае колко опасно. А в защита се правеха такива грешки, че направо не ми се говори. В мача със сирените Антов направи толкова грешки, колкото не е правил откакто е в ЦСКА. Така бяха и другите. Безброй грешни паса, и непредизвикани грешки от почти всички. Май единствено Бусато беше излязъл пределно мобилизиран още от първата секунда.

Играта на армейците няма какво да я коментирам. Вече много капацитети се изказваха по въпроса, а сигурен съм до следващия мач още толкова ще го направят.

В мача със Сиренс ЦСКА се събуди около 70-тата минута. Тогава заиграха почти така,както трябва. Оказаха тотален натиск и в крайна сметка логичното се случи.

Всъщност това със Сиренс трябваше да го очакваме. Истината е, че ЦСКА в повечето си участия в еротурнирите тръгва трудно и като изключим двете отпадания на Стойчо Младенов от Торпедо и Зимбру винаги продължава… В тези прословути първи кръгове се помнят доста слаби мачове със смешни отбори, след които “специалистите” са отписвали ЦСКА. Някой помни ли каква “епична битка” води ЦСКА с Дери Сити? На Армиата червените биха с гол на края…Мисля, че го вкара Иван Стоянов.. Тогава “специалистите” отписаха ЦСКА, а после какво стана. Победа над московките динамовци и групи на Лига Европа. Такива примери има колкото искаш.

Истината е, че в тези мачове най-важното е да продължиш. Дали ще играеш добре или не няма никакво значение. ЦСКА го направиха и единственото, което трябва да се направи е да им се честити победата… Честита победа армейци.

В следващия кръг ги очакват значително по-стойностни и класни отбори. Да пожелаем късмет на ЦСКА и да ги видим и на жребия за групите на Лига Европа. Вярвам, че могат.