ЦСКА преотстъпи двама и продаде двама

January 4, 2023

Още преди нова година армейците обявиха, че ниграчите, на които Саша Илич няма да разчита ще бъдат преотстъпени. Спряганите имена бяха на предимно млади играчи, за които е по-добре да играят и да трупат опит в други отбори, отколкото да търкат резервната скамейка на ЦСКА. Днес стана ясно, че явно не всички са съгласни с това и някои са решили да бъдат трансферирани в други отбори. Дали съветниците им са били добри и доколко това е добро решение и стъпка напред е малко спорно, но все пак изборът си е техен.

Днес Александър Бучков бе преотстъпен под наем в Литекс. Там ще има възможност да натрупа необходимия му игрови опит в мъжкия футбол, да повиши нивото си, а след и евентуално да се върне като титуляр в ЦСКА. Другия преотстъпен е Симеон Александров. Той ще трупа опит в Септември София. Дали след това евентуално ще се върнат като титуляри в ЦСКА зависи изцяло от тях. Младоците имат качества само трябва да ги покажат.

Играчите, които предпочетоха трансфер пред преотстъпване са Йоан Бауренски и Митко Митков. Двамата със сигурност имат качества. До този момент само загатнаха за тях с червения екип, но по една или друга причина не успяха да ги докажат на терена. Доколко съветниците им са били добри и дали това е добра стъпка предстои да видим. Истината е, че когато си в отбор като ЦСКА трябва да се бориш за мястото си в него и всеки трансфер в друг роден клуб е крачка назад. Младите играчи с качества трябва да имат търпението да извървят пътя, а не да минават напряко, защото накрая се оказва, че са стигнали до никъде… Дано при Митков и Бауренски да не е така. Успех в новите им отбори.

Междувременно талантливият футболист на ЦСКА Марк-Емилио Папазов преподписа нов договор с клуба. Офанзивният играч ще остане в редиците на армейците до 2026 г.

НЕ-СПОРТ

снимка: CSKA Sofia FC