ЦСКА победи Пирин в тото лигата

August 23, 2021

ЦСКА победи пълния с бивши футболисти на червените Пирин с 1-0. В този мач Стойчо Младенов даде почивка на някои от титулярите, които се очаква да играят в Европа. Това даде шанс за изява на младите надежди на ЦСКА  Асен Дончев и Християн Петров. Те изиграха цял мач и се представиха на добро ниво. С представянето си показаха, че скоро може и да се превърнат в сериозна конкуренция на титулярите. Като титуляри излязоха и Тибо Вион и Чатакович, които до скоро лекуваха контузии.

През целия мач червените бяха по-добрия отбор, но многото пропуски и изпуснатата дузпа направиха така, че Пирин да се надява на нещо позитивно до края на мача. Гостите от Благоевград имаха своите възможности след една-две неточности на червената защита, но не успяха да направят изненадата и като цяло по-добрият отбор победи. ЦСКА търсеше повече победата, владееше събитията на терена, доминираше и заслужено победи. Така армейците са с пълен актив точки в тото лигата с две победи от два мача. В крайна сметка в първенството важни са точките, а те са три за победа и с един и с пет гола… 1-0, три точки и ЦСКА продължава напред.

Мачът ще се запомни и с грозната постъпка на Станислав Манолев след червения картон, който получи. Феърплеят и уважението са важни, а обиди на расистка основа са недопустими за всеки футболист… Недостойна и грозна постъпка достойна за неуважение.

Следващият мач на ЦСКА е в четвъртък срещу Виктория Пилзен. Тогава головете ще са важни и дано армейците са си запазили повечето за тогава.

автор:

Симеон Димитров