ЦСКА победи и Пирин… Вече гледа към Разград

October 3, 2022

ЦСКА победи Пирин с 2-1 и ако се гледат преките конкуренти за титлата армейците вече са с две пред основния и с четири пред тези, които както вървят нещата може да се окажат основен конкурент за титлата. От тази гледна точка армейците се движат перфектно в първенството. По-притеснителното е, че въпреки добрите играчи, с които разполага за пореден мач ЦСКА не показва кой знае каква игра. Общо взето за победа се разчита на моментни проблясъци на някой от играчите… И в повечето случаи нещата се получават, защото армейците имат изобилие от добри играчи.

Общо взето това се случи и днес. ЦСКА вдигна оборотите за около 5 минути и поведе с два гола. Пирин върна един един, но за повече нямаше сила. Не защото нямаше възможност. Орлетата имаха възможности, но просто не се възползваха от тях, а ЦСКА с повече класа стигна до победата с минимум усилия. Общо взето сухата статистика казва, че Пирин има повече удари от ЦСКА, но разликата е, че на армейците всички без един са точни… И по-важното е, че ЦСКА вкара два, а Пирин един… Каквато и да е статистиката накрая важно е какво пише срещу вкарани голове…

По принцип това беше един от така да се каже лесните мачове за благоевградчани. Каквото и да се случи на армията ще се приеме. Орлетата не бяха психически обременени от задължителна победа и подобни глупости и излязоха на “Армията” без притеснения. Ако загубят-нормално. Ако по някаква случайност хванат хикс или победят ще ги обявят за герои. При всички положения орлетата излизаха сухи от водата… Така да се каже… Не така, обаче стоят нещата в червения лагер. На “Армията” всичко различно от победа се приема за страшен провал.

С не много добра игра ЦСКА взе важна победа. Малко игра, малко раздаване и много брак, но все пак успех. В днешния мач Илич изпробва за първи път новата схема на игра,  но нещо не се получи на 100%. Машината на ЦСКА скърцаше много. Особенно в защита. В халфовата линия и в атака нещата не бяха толкова зле, а всетлия лъч беше Шагоян. Видя се, че в него има много футбол и е просто въпрос на време и сработка арменецът да стане един от големите любимци на феновете на ЦСКА и кошмар за отборите в “А” група. В защита нещата не изглеждаха добре, но с  Де Нойер и Турицов нещата ще иглеждат различно и подобни недоразумения няма да се  случват.

Следващия мач на армейците е с проекта от Разград. Там със сигурност мачът ще е по-различен… И като настройка, и като всичко. Армейците влизат с две точки аванс и този път нещата са на тяхна страна. Този път проекта от Делиормана няма да гледа да го добута равен и да запази аванса си, а ще трябва да опитва да победи. Все още е рано за сметки, но този път ЦСКА ще може да си прави тънките сметки, а тези от Рзград да се изнервят.

В Разград преедстой интересен мач, но все пак не трябва да се забравят и новите герои в “А” група, които точат зъби… Проекта на спонсора явно е “силен” тази година, а за тези от Герена няма какво да коментирам. Решението на Апелативната комисия казва много…

Все пак ЦСКА има своите аргументи да продължи безгрешно в “А” група и предвид обстоятелствата вярвам, че ще се възползва и ще го направи.

автор:

Симеон Димитров