ЦСКА победи Арда след много силно второ полувреме

November 20, 2021

ЦСКА победи Арда с 2-1 в 15-ти кръг на “А” групата. Така поне на хартия продължава да е в борбата за титлата срещу “хегемона”. И в този мач реферът даде някой друг измислен картон на футболисти на ЦСКА. Рано или късно, особенно в този натоварен цикъл, в който влизат армейците, картоните ще натежат и неминуемо ще се стигне до загуба на точки от червените. От началото и на това първенство ясно се вижда, че за да станат червените шампиони в това първенство с това БФС ще е нужно някакво чудо, но все пак армейците продължават да опитват.

Мачът на “Армията” стартира с ранен шок за ЦСКА. Дали армейците влязоха в мача леко отпуснати или отборът от Кърджали въодушевен от новия треньор беше пределно мобилизиран е въпрос на гледна точка. Все пак отборът на гостите изненада червените и откри резултата още във втората минута. Това доведе до леко объркване в червените редици и през първите 15-20 минути гостите бяха по-добрия отбор на терена. След това армейците постепенно настроиха играта си, вкараха и повече агресия и нещата започнаха да се получават.

Второто полувреме на терена имаше само един отбор и логичното се случи. Йомов се разигра както може и всяка негова атака по крилото вещаеше опасност за вратата на Арда, а влезлите на полувремето Варела и Юга превзеха центъра и бяха абсолютни господари там. Пореден силен мач на Юга. С него ЦСКА изглежда по съвсем различен начин. Мазику пък показа защо ЦСКА трябва да направи всичко възможно да опита да го задържи на “Армията”. Атаките към вратата на гостите не спираха, а кърджалийци рядко минаваха центъра. Дори и опитите на реферът да пренесе играта по-близо до вратата на ЦСКА не се получиха… Стигна се до някой друг фал пред Бусато, но нищо повече. ЦСКА беше абсолютния господар на терена.

Като се има предвид играта през по-голямата част от срещата армейците логично обърнаха резултата и заслужено победиха… Да, през първите 15-20 минути бяха надиграни, но ЦСКА беше по-добрият отбор през всичкото останало време. Мачът все пак трае 90+ минути.

автор:

Симеон Димитров