ЦСКА очаква Рома в последен мач за ЛЕ

December 8, 2020

В четвъртък ЦСКА ще приеме Рома в последен мач за тази година в Лига Европа. Мачът реално е без никакво значение. Армейците са последни в групата, вълците категорично първи. Единственото, за което ще играят армейците е за ЦСКА.

Днес определено цял ден се появяват противоречиви новини от Рим. Едни казват, че Рома щели да заложат на футболисти, които играят по-рядко, други, че щели да са с титулярите…

По-реалистично ми се струва римските вълци да не заложат на титулярите. В Италия този мач са го отписали и това ми се струва по-вероятното. От самото начало за Рома основният им конкурент бяха швейцарците. За тях релно това е мач без никакво значение и не ми се вярва много-много да се натягат. В групата за мача са и големите зведи, но си мисля, че едва ли ще получат много игрово време. Дори и да пуснат титулярите те едва ли ще бъдат пределно мобилизирани. Точно заради това си мисля, че няма да се рискува някоя евентуална контузия…

От друга страна армейците със сигурност ще са мобилизирани. Те ще играят за себе си и точки. Дали една или три ще видим, но колкото и да са все са плюс, защото накрая всяка точка се брои. Една точка може да бъде разликата между поставен и непоставен на жребия догодина.

В първия мач между двата отбора ЦСКА показа, че не отстъпва по нищо на римските вълци. Сега червените определено са по-балансирани и по-силни от тогава. Затова си мисля, че реално няма никакво значение с какъв състав ще излязат Рома в четвъртък. Какъвто и да е ЦСКА има своите шансове… Дори ако излязат със звездите си накрая ще бъде по-сладко.

Армейците имат не по-лоши футболисти от вълците. Антов и Мазику по нищо не отстъпват на защитниците на Рома. Йомов със сигурност не е по-слаб от Педро, а Тиаго и Юга са класа в средата на терена и също по нищо не отстъпват на халфовете на Рома. Единственото, което си няма ЦСКА е Едвин Джеси. Соу не е слаб, но за жалост напоследък не е толкова ефективен… От друга страна като е мобилизиран Соу може да изненада всички в четвъртък… С две думи играчите на ЦСКА по нищо не отстъпват на звездите на римските вълци. Затова няма от какво да се притесняват. Излизат и си играят играта.

Каквото и да е в четвъртък ще се види. Акрапович със сигурност знае какво е необходимо за да вземе точка или три от Рома, а футболистите на ЦСКА могат да го постигнат.

Могат, защото са ЦСКА!

автор:

Симеон Димитров