ЦСКА отново загуби точки след съдииски грешки

April 19, 2021

На своя стадион до околовръстното на София Царско село победи ЦСКА с 2-1 в мач от 24-ия кръг на тото лигата. Армейците определено играха слабо, Особенно през първото полувреме, но ако не бяха отсъжданията на главния рефер резултатът можеше и да е друг… Даже със сигурност щеше да е друг. Не за друго, а просто ЦСКА разполага с футболисти, които във всеки един момент могат да променят хода на мача.

Когато още в началото на мача вместо нарушение в атака съдията даде дузпа, а в средата на първото полувреме и остави единия отбор с човек по-малко мачът някак тръгва в друга посока. Човек по-малко и гол пасив повече от 70 минути определено влияе на развоя на мача. Все пак през второто полувреме армейците опитаха да реагират, но ново спорно отсъждане на главния рефер донесе победата на Царско село.

Така ЦСКА за пореден път загуби точки в тото лигата след съдииски грешки. От началото на първенството до този момент на армейците са взети поне 20 точки. Само от началото на тази календарна година това е четвърти път, в който реферите решават как да завърши мачът на ЦСКА. Дузпата срещу царете пък беше третата поредна несъществуваща в ущърб на червените, която пряко повлиява на крайния резултат на мача.

Зимната пауза дойде при три точки аванс за “хегемоните” и реален шанс червените да ги бутнат от върха. Още с започването на тото лигата след паузата обаче се видя, че всъщност червените нямат никакъв шанс да станат първи. Реално се видя, че няма значение с какъв отбор разполагат червените. Срещу тях беше впрегнат целия наличен ресурс и резултатите не закъсняха.

Червените загубиха точки срещу пловдивското Локо след безумно съдииство. В Стара Загора отново реферите взеха нещата в свои ръце и с измислена дузпа подариха победата на Берое. Още следващия кръг отново измислена дузпа отне точки на червените срещу Арда. Последния пример засега е Царско село.

“Хегемоните” вече имат комфортна преднина на върха, а ЦСКА вече са трети. Въпреки това някак по навик съдиите продължават да правят “неволни грешки” все в ущърб на ЦСКА. Съмнявам се, че нещо ще се промени и в плейофите. Докато БФС е такова, каквото е сега, всичко ще си бъде по този начин. Целият футболен съюз ще е обърнат на североизток и ще изпълнява желанията на човека, а българският футбол ще е на дъното.