ЦСКА не спечели дербито, но върви в правилна посока

October 11, 2023

Поредното вечно дерби мина. Според някои равенството е справедлив резултат… Поне според показаното на терена и положенията, които имаха двата отбора. Според други сините е трябвало да спечелят. Моето непрофесионално мнение е, че резултата е неочакван, а отборът, който трябва да съжалява за пропуснатата победа е този на ЦСКА.

Армейците са отборът с повече класа и в по-добро моментно състояние. Преди около месец нещата бяха различни, но в този момент червените играят добре, вкарват голове, допускат малко и печелят безапелативно. И в този мач ЦСКА действа с голяма агресия по целия терен и вложи много енергия. Общо взето армейците не изневериха на стила си от последните мачове и създадоха достатъчно положения да спечелят. Този път не се получи. Напрежението от дербите със сигурност е оказало някакво влияние, но по-важното за сините е, че този отбор на ЦСКА все още не се е напаснал. Когато това стане армейците със сигурност ще изглеждат по съвсем различен начин… Все повече отбори ще слушат Естрада, а и Фаетон, който е най-скъпото попълнение на ЦСКА тепърва ще показва какво може. Не трябва да се забравят Асприля и Морено…  Пред ЦСКА има опции. Трябва единствено време…

Сините от своя страна играха това, което могат… Ритат към Уелтън и очакват той да измисли нещо… Или по-точно да надбяга някой. В мачовете до този момент тази стратегия работеше. Ясно е, че Уелтън е много по-бърз от Турицов. Затова за дербито нямаше причина отборът от Подуяне да сменя тази стратегия. Проблемът са сините беше, че въпреки, че Турицов хвърли много сили в повечето случаи успяваше да спре бързия нападател. Другият проблем беше, че когато пробивите не се получаваха сините нямаха план Б… Реално нямаше кой да го измисли. Краев и Митков имат желание, но само с желание не става.

Дербито мина. Дали червените загубиха две точки или не няма никакво значение в момента. Може да се приеме и, че сините дадоха всичко от себе си и се пребориха за едната точка. Както каза Ел Маестро “ЦСКА ще трябва да се примири с този резултат”. Каквото било – било.. Първенството продължава, а резултатът от един мач не е определящ за крайният му изход.

До декември, когато е мачът с “хегемоните” на пръв поглед армейците ги очакват по-леки съперници. И въпреки абсурдната програма, която БФС изнесе ЦСКА има всички шансове да зимува навърха в класирането. Армейците влизат в релси и вървят в правилната посока… Това е важното.

автор:

Симеон Димитров