ЦСКА не отива като обречен на нито един стадион в Европа

September 15, 2021

ЦСКА замина за Рим с 15 полеви играчи и двама вратари. Заради контузени и наказани Стойчо Младенов ще трябва да се справя с по-малка група футболисти отколкото му се иска. Всъщност от идването на Младенов на „Армията“ е така. Проблемите с контузени нямат край, но въпреки това до този момент армейците се справят добре. В шампионата червените имат 3 победи и равен, а в Европа отстрани Осиек и Виктория Пилзен, за да играе в групите на Лигата на конференциите. Особенно сладък е успехът над Чехите, защото след първия мач едва ли не всички бяха отписали армейците.

Първия мач на ЦСКА в групите е срещу Рома на Мауриньо. Римските вълци са много силен отбор, но ЦСКА в никакъв случай не отива като обречен в Рим. ЦСКА е доказана марка в Европа. Не веднъж сме виждали как армейците се преобразяват като излязат в такива мачове. Много пъти сме виждали и как най-големите отбори в Европа са страдали от армейците. Точно заради това ЦСКА не отива като обречен в Рим… Всъщност ЦСКА не отива обречен на нито един стадион в Европа и света. Това е заложено в историята, в самосъзнанието и ДНК-то на червените. Армейците излизат винаги за победа и всеки, който реши нещо друго след това страда.

Тази година това го разбраха по трудния начин Осиек и Виктория Пилзен. Като реваншът срещу чехите със сигурност ще остане в историята след паметния обрат. Отборът от града на бирата беше решил, че идва на „Армията“ за протоколен реванш след добрата преднина. Не така обаче мислеха армейците и изхвърлиха чехите от турнира.

Утре ЦСКА излиза на „Олимпико“ в първи мач от груповата фаза. По принцип червените няма какво да губят, но вярвам, че въпреки проблемите с липсващи играчи армейците ще се противопоставят добре на римляните и ще опитат да постигнат позитивен резултат. Резултат, който както каза Стойчо ще донесе на червените „освен точки и опит, самочувствие и авторитет“. Името на ЦСКА е изградено в Европа и вярвам, че Стойчо и футболистите ще го защитят утре на „Олимпико“.

Армейците няма от какво да се притесняват от мачът срещу Рома. Вярвам, че Стойчо Младенов ще направи необходимото ЦСКА да играе своята си игра и да постигне добър резултат.

ЦСКА не отива като обречен в Рим… Това не отива на червените.

ЦСКА отива за добър резултат и вярвам, че ще го постигне.

Успех армейци!

автор:

Симеон Димитров