ЦСКА не игра нищо срещу проекта и закономерно загуби

February 28, 2021

Вчера армейците излязоха в Разград в мач, след който трябваше да са първи в класирането. Поне така беше на теория.

Реалноста обаче показа нещо друго. Показа един ЦСКА, който поради някаква причина няма футболни аргументи за нищо. След мача Акрапович каза, че ЦСКА са по-добрите, по-добре подготвените, но не трябваше да дава такива шансове на делиорманци… По принцип е прав, но точно вчера армейците с нищо не показаха, че заслужават победата… Дори напротив.

На полувремето ЦСКА можеше да е с поне три гола пасив. Единствено неумението на играчите от Разград да вкарват ги оставиха в мача. През първото полувреме червените бяха трагични. Разградчани правеха каквото си искат, а армейците повече изглеждаха като тим, който се бори да не изпадне, а не като отбор, който може да стане шампион. Единствено добрите намеси на Бусато и Матей направиха така, че разградчани да водят само с един гол.

Второто полувреме ЦСКА опита да направи нещо, но като цяло не показа нищо шампионсло в играта си. Привидно червените правеха нещо, но дефакто мачът се водеше от проекта. Армейците не просто не играха нищо, те играха по-малкко от нищо… а с толкова шампион не се става.

Втори пореден мач ЦСКА не е това, което всъщност е. Миналия кръг имаше късметът да победи, но вчера… Целият този спад в играта дойде след събитията от преди десетина дни. От тогава насам армейците са неузнаваеми… Тази игра няма нищо общо с армейците, които мачкаха до скоро… Няма и помен от това, което ЦСКА показаха в преспите в първия кръг срещу Славия.

Колкото и да е неприятно май отново проекта на чичо Киро може би ще бъде шампион. Вчера разградчани надиграха ЦСКА и спечелиха напълно заслужено. Можеше и да се стигне до резултат, като този преди няколко години, след който делиорманци казаха, че това е ЦСКА, които искат да виждат, но за щастие не се получи… Най вероятно всички помнят 0-4 и изказването на директора след мача…?

Нямам обяснение за всичко, което се случва с ЦСКА в момента. Нямам обяснение и за други неща… Как така се случи за няколко дни един шампионски отбор да започне да играе като такъв, който се бори да е в средата на таблицата… Ясно се вижда спадът в играта на играчи, които до този момент бяха константна величина за ЦСКА… Това според мен не е защото не могат, а поради други причини.

Съвсем скоро ЦСКА излиза в мач за купата с полиграфите. Купата е възможност за трофей, но защо когато имаш отбор, който според мен е много по-силен от този, който стана шампион, победи Ливърпул и отстрани Байер Леверкузен с две победи изведнъж не играе нищо…? С тази игра в момента ЦСКА не ги очаква нищо добро срещу моряците, но пък червените могат да изненадат. Единствения вариант е армейците да покажат играта от преди десетина дни и да продължат, а това ще породи някои въпроси…”Малки”. Ако в мачът за купата армейците играят като “лъвове” някой най-накрая ще трябва да излезе и да каже какво става…

При всички положения някой от собствениците трябва да се появи и да каже какво точно се случва… Има ли опасност ЦСКА да стане шампион или единствения вариант е купата?

автор:

Симеон Динмитров