ЦСКА на четвъртфинал за купата

October 28, 2021

ЦСКА победи Арда с 2-0 и се класира безапелационно за четвъртфинала за купата на България. Армейците изиграха много добър мач и заслужиха победата. За играч на мача може да се определи Кайседо, който вкара два гола и изчисти от голлинията.

До 54-тата минута на терена имаше един отбор-този на червените. Армейците надиграваха тотално Арда и след головете на Кайседо водеха комфортно с два гола. През това време въобще не се виждаше вариант, в който отборът от Кърджали ще стигне до Евтимов и ще застраши вратата му по някакъв начин. Дори напротив. Армейците продължаваха да играят играта си по перфектен начин и изглеждаше, че Арда отива на резултат.

В този момент главният рефер реши да направи мача интересен или просто да покаже на ЦСКА какво се случва, когато си позволяваш да бъдеш срещу Михайлов. В 54-тата минута Мазику видя червения цвят на картона без дори да е извършил нарушение. Коконов опита да овладее една топка, но като видя, че няма да му се получи се строполи на тревата. Съдията Тренчев видя удобния момент и показа червен картон на Мазику.

Гостите от Кърджали решиха, че могат да вземат нещо от мача и започнаха нападат по-масирано. Въпреки това до някакви сериозни главоболия за ЦСКА и Евтимов не се стигна. Арда не успя да се възползва от реферската аванта и логично загуби.

ЦСКА е на четвъртфинал, където ще срещне Локо Пловдив.

автор:

Симеон Димитров