ЦСКА на Илич постепенно набира скорост

August 3, 2022

Все още е рано да се правят някакви анализи на играта на ЦСКА и да се поставят грандиозни очаквания пред отбора, но все пак след шест изиграни официални мача може да се добие бегла представа какво се случва на “Армията”. Армейците бавно, но сигурно набират скорост. От началото на сезона във всеки следващ мач червените играят все по-добре.

ЦСКА стартира новия шампионат с добър резултат, но не толкова добра игра. Последваха два равни мача, в които армейците загатнаха, но не показаха много. Това естествено даде много хляб на анализаторите и те с охота започнаха да наливат катран в кацата с мед да чертаят мрачно червено бъдеще. “Безпристрастните” анализатори започнаха да действат на принципа на политиците в опозиция в милата ни родина… 10% истина, 10% извадени от контекста изказвания и 80% неистини, които са трудно проверими свързани с ЦСКА и целящи единствено внасяне на напрежение в червените редици. Към всичко това можем да прибавим и интересните за всички спортни медии “бойкотиращи” фенове, защото това, което искат тези, които си мислят, че да си фен върви със съответната облага желаят същото, което и тези, които желаят ЦСКА да не съществува. Дали е случайно или не могат да кажат само въпросните фенове.

Въпреки ударите от чужди и “свои” червените с всеки изминал мач показват все повече. Последните мачове ЦСКА на Илич набира скорост. Постигна три победи, в които вкара 10 гола и получи само един от дузпа. Реално Саша Илич стартира доста по-добре от много други негови предшественици. За 6 мача има 4 победи и 2 равенства, а головата разлика е 14-2… За сравнение миналата година армейците имаха 3 победи и 3 равни, а головата разлика беше 7-3. В предишните години също е имало доста спънки в първите кръгове, които помним… Тогава обаче по една или  друга причина офанзивата срещу ЦСКА не беше такава…

В последния мач ЦСКА вкара 5 на Берое. Да вкараш 5 гола на отбор, който е воден от Хубчев си е нещо, което трябва да се отбележи. Този път “обективните” анализатори могат да са спокойни. Нямаше нито един гол от корнер. Всички бяха след добра игра и добри атаки. Срещу беройци ЦСКА беше убииствено ефективен. Армейците отправиха 11 удара. Осем от тях бяха точни, а 5 голове. Прави впечатление, че армейците показват и наченки на стил. Другото, което се набива на очи е, че ЦСКА вече не разчита единствено на головете на един играч, а тотално отписаните от Стойчо Младенов Гарсес и Морено не спират да се представят добре и да бележат. И не на последно място прави впечатление смелостта на Илич да залага на млади играчи.

Червената машина стартира трудно, но с течение на мачовете набира скорост и с всеки мач армейците играят все по-добре. Въпреки всичко е рано и ще е прибързано червените фенове да изпадат в еуфория. Под ръководството на Илич ЦСКА стартира добре, но реално още нищо не е постигнато. Пътят е дълъг, мачовете много. Неминуемо ще има и разочарования… Просто няма отбор в света, който печели непрекъснато.

От видяното в първите мачове на ЦСКА под ръководството на Илич феновете на армейците могат да започват да се усмихват и да вярват, че добрите моменти ще са много повече от лошите. Игратата на червените в момента радва и носи усмивки на тези, които обичат отбора. В този отбор има потенциал за много повече. Всичко е въпрос на време… Това “обективните” го виждат и знаят. Заради това се случва това, което се случва….

автор:

Симеон Димитров