ЦСКА напред с победа

February 28, 2020

В събота (29.2.20) ЦСКА гостува на Царско село. Този мач няма какво толкова да го коментирам. Победа с разлика без особено напрежение. Това е!

  До края на редовния сезон армейците спокойно могат да се изкачат две места нагоре в класирането, а с малко късмет и разликата с първия може да е под 9 точки. Като се има предвид програмата на ЦСКА до началото на плейофната част на първенството пет победи в следващите пет мача от първенството и победа за купата са абсолютно постижими. Единствените по-трудни съперници в тото лигата са Локо Пловдив и Берое, но двата мача са на „армията“. А това дава известно предимство на червените. Четвъртфиналът за купата срещу Ботев Враца е най-важния мач за ЦСКА до края на март. Той трябва да бъде взет задължително. Това, че е в София е голям плюс за червените. ЦСКА има идеална възможност за по-дълга победна серия, но каквото и да се коментира и говори едно е ясно. Въпреки математическите шансове за титла за да се получат нещата трябва да се случат куп грешки на първите и да има истински феърплей. Като се има предвид как функционира родната тото лига последните десетина години това си е фантастика. Това, разбира се не трябва да отказва ЦСКА да гони първото място, но червените трябва да подредят приоритетите си. А най-реалистичния шанс за трофей тази година е купата на България. Тя е точно на четири победи и  в тези мачове армейците нямат право на грешка.

   Предвид предстоящите мачове на ЦСКА Бусато спокойно може да стане номер едно във вечната ранглиста на вратарите в родното първенство, а червените да направят една хубава серия от победи, с които да се изкачат малко в класирането. При малко късмет и добро стечение на обстоятелствата  дори и да поставят  проекта под напрежение. Продължавам да твърдя, че футболистите ги има. Трябва още съвсем малко тези футболисти да станат отбор. Машина, която да мачка всичко по пътя си.

 Автор:

Симеон Димитров