ЦСКА може отново да отстрани Базел

August 18, 2022

Днес армейците играят поредният си мач в Европа, а съперникът е стар познайник. Преди две години ЦСКА отново игра мач за влизане в групите срещу Базел и го спечели.

И за днешния мач, както и за този преди две години родните “специалисти” и анализатори слагат Базел като фаворит и отписват червените. Безспорно швейцарците на са слаб отбор, но не трябва да забравяме, че ЦСКА е там, къдетосе чувства най-добре… В Европа. А в Европа армейците не веднъж са правили чудеса.

Родните футболни “специалисти” отписват ЦСКА , но аз си мисля, че малко прибързват. Ако някой трябва да се притеснява и страхува, то това е отборът на Базел. Според мен въпреки играта на приливи и отливи напоследък  ЦСКА имат своите шансове срещу швейцарците и не трябва да ги отписваме рано-рано. Все пак Базел е просто един отбор от Швейцария, а ЦСКА е ЦСКА… Доказана марка в Европа.

Преди време великият Димитър Пенев каза, че “това с мачовете в Европа е като прескочи кобила. Отиваш, прескачаш и продължаваш.” Илич няма какво да се притеснява. Отива, прескача и продължава. Великия чичо Митко каза и че треньорът на ЦСКА трябва да не се впряга, а да остави футболистите на ЦСКА да си играят играта и нещата ще се случат. Вярвам, че футболистите на армейците имат класата и качествата да прескочат швейцарците, а Илич може да ползва жокера от Пената… Чичо Митко знае как се побеждава в Европа. Нека Илич  го послуша и всичко ще бъде ОК.

В Европа ЦСКА не веднъж са побеждавали и елиминирали уж невъзможни за елиминиране отбори. С армейска воля и малко късмет могат да го направят и сега. Все пак Базел е просто един отбор от Швейцария, а ЦСКА е ЦСКА… Доказана марка в Европа. Мнение не от dsport

Успех, Армейци!

автор:

Симеон Димитров