ЦСКА може да обрне Сепси

August 2, 2023

Утре ЦСКА излиза в мач реванш в Лигата на конференциите срещу румънския Сепси. Родните футболни анализатори и специалисти вече отписаха армейците, но според мен малко прибързват.

Сепси не са слаб отбор. Научен, отлично подреден и дисциплиниран отбор, който умее да провежда отлични контраатаки.  Носители са на Купата и Суперкупата на Румъния. А като за капак имат и комфортна преднина от два гола след първия мач… Всичко това накланя везните в тяхна полза, но не означава, че ЦСКА трябва да бъдат отписани преди реванша в Румъния. Да, Сепси не са слби, но не трябва да забравяме, че ако има роден отбор, който е способен да направи подобен обрат, то това е ЦСКА.

Армейците разполагат с добри играчи. Отборът все още не е напълно сработен, но все пак играчите имат класата и качеството да победят румънците, а ЦСКА има своите шансове… С армейската магия, малко късмет и ако щете импулса от смяната на треньора червените могат да успеят. Реално от този мач ЦСКА може единствено да спечели и трябва да излезе без страх и притеснение. Ако някой трябва да се притеснява, то това е отборът на Сепси.

Преди време великият Димитър Пенев каза, че “това с мачовете в Европа е като прескочи кобила. Отиваш, прескачаш и продължаваш…”. Така трябва да направят и армейците, и вярвам, че го могат.

В Европа ЦСКА не веднъж са излизали победители от срещи, в които са били отписвани. Правили са невероятни обрати. Побеждавали и елиминирали са уж невъзможни за елиминиране отбори.

ЦСКА го може. Успех, армейци!

автор:

Симеон Димитров