ЦСКА – Йънг Бойс … Пълна мъгла

November 26, 2020

С куп проблеми с контузени и болни армейците загубиха и вторият си мач срещу швейцарците в Лига Европа. При други обстоятелства можеше и да е различно, но кой знае… Фактите са такива, че армейците записаха трета загуба в лигата. За мачът няма какво толкова да се каже или напише поради простата причина, че почти нищо от него не се видя.

Трудно би могло да се каже как игра ЦСКА, каква точно беше схемата, кой-как се представи…Да се направи някакъв анализ е също толкова трудно. Не за друго, а защото не може да се каже със сигурност как са играли червените, как са играли швеицарците…? Може да се прочете статистиката и евентуално да се правят някакви съчинения по картинка. Нищо друго. За жалост малкото, което се видя беше голът на швейцарците почти от аутлинията.

Тази вечер много от зрителите сигурно са се върнали в осемдесетте, когато мачовете се слушаха. Тогава, както и сега всички разчитаха на коментатора. Сега беше нещо подобно… С една малка подробност. Дори коментатора не виждаше ясно нито целия терен, нито какво точно се случва.

ЦСКА се изгуби някъде в мъглата на София. В мач, в който Бусато трудно виждаше централната линия армейците май повече се лутаха, отколкото да играят. Опитваха някакви атаки, но така и нямаше кой да ритне топката в мрежата. Не, че Йънг Бойс направиха някакъв запомнящ се мач, но те за разлика от червените успяха да вкарат. Тук някъде идва опитът и самочувствието от участието в лигата всяка година. Единият от трите им точни удара се спря в мрежата на ЦСКА след грешка на Бусато. От малкото, което се видя голът на швейцарците много приличаше на попадението на Олимпик Марсилия в четвъртфиналът за КЕШ преди много години. Тогава големият Вълов пусна подобен гол… Не помня кой я ритна тогава, но помня, че беше във вратата пред сектор “Г”.

В крайна сметка не трябва да се правят големи трагедии от този мач. Тази година ЦСКА направи много със самото си класиране в групите на лигата. Сега единственото, което трябва да опитат армейците е да вземат още малко точки. Точки, които евентуално да помогнат за влизането в групите догодина. Сигурно е, че ЦСКА има футболистите да ги постигне.

Акрапович показа в Пловдив, че може да направи отбор… Сега очаквам под негово ръководство добрите футболисти в ЦСКА да станат добър отбор.

Сигурен съм, че ще стане… Големите победи предстоят…

Успех Армейци!

автор:

Симеон Димитров