ЦСКА има своите шансове в четвъртък

August 24, 2021

Преди няколко дни ЦСКА изигра не много убедителен мач срещу Виктория Пилзен в Лига на конференциите и загуби с два гола разлика. В Чехия армейците бяха зле в защита, а в атка създадоха твърде малко. Да, и съдията подпря чехите с някои други отсъждания и им даде гол от засада, но последните години това се случва често и колкото и да го коментираме не можем да го променим. По-добрия вариант е ЦСКА да си направи нужните изводи, да намали до минимум детинските грешки в защита и да направи повече в атака… Като за четири гола…

Този четвъртък е време за реванш. Армейците на Стойчо имат сложната задача да наваксат два гола пасив. 2-0 изглежда като добър аванс, но в същото време не е такъв, който не може да се обърне. Загубата в първия мач не означава, че армейците са загубили битката. Има още 90 минути, в които може да се случи всичко. Във футбола са правени по-големи обрати… И ЦСКА е наваксвал подобни пасиви. Армейците вече са го правили. Просто трябва да го направят отново.

ЦСКА трябва да промени играта си в реванша и вярвам, че Стойчо Младенов ще успее да го постигне. Въпреки многото контузени и лошата подготовка армейците разполагат с необходимото да победят чехите. В реванша Стойчо ще трябва да направи някои промени и в състава. Заради изкараният си картон в пътвия мач Юга няма да играе в София и Младенов ще трябва да реши кой да заеме неговото място. Добрата новина е, че след завръщането на Вион и привличането на Лам има опции. Добрата игра на Чатакович в последния мач срещу Пирин също дава поводи за оптимизъм.

Вярвам, че Стойчо ще направи каквото е неоходимо ЦСКА да изглежда различно на терена. Вярвам и, че с помоща на феновете армейците имат не малък шанс да елиминират чехите и да празнуват след реванша. Максимално пълни трибуни могат да бъдат катализатор на успеха срещу Виктория Пилзен. Другото ще го направят Младенов и футболистите.

Билетите за мача са пуснати. Всички на стадиона!

Успех армейци!

автор:

Симеон Димитров