ЦСКА има нужда от своите фенове. Равния с Берое не е повод за драма

October 25, 2021

Берое и ЦСКА завършиха наравно в последния кръг на “А” група. Според мен няма нищо фатално в това равенство и не би трябвало да се правят трагедии. Армейците продължават да са непобедени в първенството. Пропуснаха да изпреварят разградчани и да поведат в класирането, но остават втори на точка след отбора от Делиормана. А има и директен мач между тях.

Като цяло в днешния мач играта на ЦСКА не вървеше. Чрвените притежаваха повече топката, но почти не застрашаваха вратата на заралии. По-добрите положения в мача ги създадоха старозагорци, но перфектния Бусато заключи вратата си и не допусна попадение.

ЦСКА изигра слаб мач. Всеки отбор има такива мачове.  В отсъствието на Кери армейците бяха безидейни в атака и не създадоха почти нищо. Варела опита, но явно още не във формата, в която трябва да бъде. Натоварената програма не би трябвало да е оправдание, но тя със сигурност оказва влияние. Другото са лошата предсезонна подготовка и прекалено многото контузени през сезона. Реално по-голямата част от отбора са играли много по-малко, отколкото са били контузени. В ЦСКА има качество. При това много и един слаб мач не би трябвало да е повод за драми. Няма отбор в света, който никога не губи и винаги прави страхотни мачове.

Армейците вървят добре. В борбата за купата са. На точка зад първите в първенството. В Европа все още имат шанс за още точки… Това не е малко. Заради това цялата драма, която само дава хляб на някои “обективни” пишещи да създават напрежение при червените е глупава. Липсата на феновете на стадиона също е нелогична. Вече имаме възможността да пълним стадиона, а по необяснима за мен причина зрителите по трибуните са колкото тези в Разград. ЦСКА не заслужава това. Ако на мачовете със Зоря и Берое имаше подобаващо количество фенове резултатите щяха да бъдат други… Сигурен съм.

Единственото, от което армейците имат нужда в момента е спокойствие и подкрепата на собствените си фенове… Пълна подкрепа!

НЕ-СПОРТ