ЦСКА изпусна Рома на Олимпико

October 30, 2020

ЦСКА изигра страхотен мач в Рим и спокойно може да съжалява, че завърши наравно с Рома.

Мачът започна с очакван натиск на Рома. Постепенно армейците изравниха играта и показаха на римляните, че няма да се дадат без бой. ЦСКА игра добре и имаше своите шансове за нещо повече от равен.

Реално мачът вървеше ту за едните, ту за другите. Рома имаше своите силни минути, след това ЦСКА имаше своите минути. Вълците удариха греда, армейците отговориха с добри положения за гол.

Треньорът на римляните видя, че не само няма да вземе мача, но може и да го загуби и пусна в игра “тежката артилерия”. Присъствието на Джеко, Педро и останалите не стресна кой знае колко Занев и компания. ЦСКА продължи да си играе играта и в края на мача дори можеше да го спечели.

В крайна сметка с оглед на показаното равния резултат може и да е справедлив, но това не пречи армейците да съжаляват, че не взеха повече от точка. От друга страна и Рома можеше да спечели, така че… Точката си е точка. Все пак е спечелена срещу фаворитът в групата на неговия стадион.

За пореден път ЦСКА доказа, че в Европа не е за подценяване и както каза Стойчков е отбор номер едно на България в Европа… Това е истината колкото и някои да не искат да я признаят.

автор:

Симеон Димитров