ЦСКА изпусна БОТЕВЪ

June 10, 2020

ЦСКА изпусна да победи Ботевъ в първа полуфинална среща за купата на България. Армейците играха добре и изпуснаха да вземат победата, която заслужаваха.

Червените надиграха тотално канарчетата и само двата пропуска на Тиаго и Соу, и малко късмет им попречиха да се поздравят с успеха. Особенно през второто полувреме. ЦСКА пресираше Ботевъ, играеше разнообразно и създаваше положения. Канарчетата на моменти не знаеха къде се намират. Този път Соу не игра лошо. Създаде доста проблеми на пловдивчани и положения за ЦСКА, но когато трябваше да реши мача пропусна. Същото се отнася и за Тиаго. След като влезе като смяна се включи добре, но и той пропусна добро положение.

Футболистите и феновете на ЦСКА определено трябва да са недоволни от резултзта, а пловдивчани трябва да запалят свещ за късмета, който беше с тях цяла вечер… Все пак късмета е до време.

След нулевото равенство всичко ще се реши на Армията. Реваншът трябва да е след две седмици, но още няма точна дата и час. Добрата новина за ЦСКА е, че армейците играят добре… Все по-добре. Физически се вижда, че са ОК. Това, че реваншът ще е на Армията е плюс. До тогава червените ще са изиграли още някой мач и според мен този път късметът няма да помогне на Ботевъ, и ако Крушчич не направи някоя идиотска грешка като тази на Пенев миналата година ЦСКА ще играе финал.

Това е! Червените няма как да са доволни от нулевото равенство тази вечер, но пък от друга страна това е добър турнирен резултат. ЦСКА още е на правилния път. Купата е пред тях и само трябва да си я вземат.

автор:

Симеон Димитров