ЦСКА изигра и последният си мач в Европа за сезона

December 11, 2021

ЦСКА изигра и последният си европейски мач за тази година. Армейците загубиха от Рома с 2-3 след не много добро първо полувреме и значително по-добро второ. Лошото в този мач беше, че ЦСКА се събуди при резултат 3-0 за римските вълци. Въпреки това червените се развихриха, натиснаха италианците, успяха да вкарат два гола и да накарат поне малко Рома да потрепери, а феновете да си спомнят за онова 3-3 срещу Блекбърн преди много години.

Като цяло ЦСКА се представи добре срещу Рома. Статистиката от мача също го показва, а тя сочи, че червените са влдеели повече топката, имат повече удари по посока на вратата на Рома, а точните удари са по равно. Нещата за червените започнаха да се получават след като на терена се появиха Чатакович и Вилдсхуд. Те бяха и голмайсторите за армейците. Честно казано много се надявам все по-често да виждаме Чатакович на терена, защото си личи, че в него има футбол.

Тази година ЦСКА завърши представянето си в груповата фаза на Европа само с една точка. Така погледнато миналогодишното представяне беше по успешно за червените откъм точки. Погледнато обективно обаче тази година ЦСКА заслужаваше повече от една точка. В лигата на конференциите ЦСКА игра добре и заслужаваше точките да са поне седем, но поради една или друга причина това не се случи… Липса на концетрация в дадени моменти и подценяване на някоя ситуация, малко късмет, някои спорни реферски отсъждания… Това са част от причините армейците да не запишат повече точки в актива си. Позитивното в случая е, че ЦСКА за втора поредна година беше в груповата фаза на европейски турнир, а коефициената на червените не е бил толкова висок от  много години насам.

ЦСКА се завръща на европейската сцена и започва да възвръща старият си блясък. Армейците са българската футболна марка в Европа… Така е било, вярвам и, че така ще бъде.

автор:

Симеон Димитров