ЦСКА зимува на върха и има реална опасност да стане шампион

December 9, 2022

Първата част от родната “А” група отмина. ЦСКА ще зимува на върха, Лудогорец са втори на точка зад тях и така на татък до шестото място, на което са сините вековници на 14 точки зад лидера.

Противно на мнението на “обективните” анализатори и множеството футболни капацитети истината е, че ЦСКА е заслужен първенец. Армейците водят с точка пред разградчани, но това е единствено заради родния ВАР и рефери. Ако се свиреше както трябва, а ВАР работеше като този, който гледаме по телевизията от другите първенства разликата щеше да е много по-голяма. Самопровъзгласилите се за хегемони на родния футбол щяха да са загубили точки от Ботев ПД и Септември и нямаше да са спечелили срещу ЦСКА… В прекия двубой между червени и зелени ЦСКА надигра тотално делиорманци. Трябваше да получи две дузпи, а и не бе зачетен чист гол. Тогава ВАР и реферите решиха, че няма основание за наказателни удари и така и не пожелаха да видят, че топката преминава голлинията на разградчани в едно от спорните положения. Тогава армейците загубиха от Лудогорец. Интересното е, че само няколко дни след това в мач от ЕКТ за същите нарушения европейският ВАР реши, че дузпи има… Ти да видиш изненада…

ЦСКА ще посрещне 2023 година като лидер в класирането на “А” група напълно заслужено. Армейците са отборът с най-много победи през сезона. Отборът с най-добра защита. Най-добрия домакин и най-добрия гост.

Саша Илич направи така, че ЦСКА да играе като отбор, които иска, знае как и постига победи. Отписаните от предишния треньор Морено, Гарсес и Назон се превърнаха във водещи реализатори на тима. Утвърди в тима младокът Християн Петров, който със всеки изигран мач придобива все повече самочувствие и играе все по-добре. Успя да постигне и необходимите резултати, с които да постави под напрежение “хегемоните”. Предишния наставник Младенов говореше нещо за яйца и омлет… Явно и готвачът е важен.

С Илич начело има реална опасност ЦСКА да стане шампион и тя е много по-голяма от всички в последните години. Никой не трябва да се съмнява, че ще се вземат мерки това да не се случи. Последните години по това време армейците изоставаха по точки от Лудогорец и втория полусезон за разградчани минаваше малко по-лесно. Доста често като водачи в класирането разградчани идваха на “Армията” да си хванат хикса, а след това всичко беше ясно. Сега ще им е малко по-трудно, но със сигурност ще се направи каквото трябва опасността ЦСКА да стане шампион да бъде премахната.

С това ръководство на футболния съюз вероятността за червен триумф е минимална, но не невъзможна. Все пак добрата новина за червените е, че Саша Илич гради един силен ЦСКА, който ще успее да свали “хегемона” от върха дори и с това БФС… Въпрос на време…

Сега ако не друго поне е забавно да се гледа невярващия изцъклен поглед от това, че са втори на човека от Делиормана…

автор:

Симеон Димитров