ЦСКА загуби Суперкупата… Неприятно е, но важните мачове предстоят

July 19, 2021

ЦСКА игра много слабо във финала за Суперкупата и логично загуби. В този мач армейците играха като група приятели събрали се след работа за поредното мачле пред блока. Грешките, които допуснаха червените в този мач бяха толкова много и толкова фрапантни, че не отива на отбор с претенции да ги прави. Любо Пенев трябва да направи всичко възможно те да не се повтарят повече.

Загубата е неприятна… Всяка загуба е неприятна, но реално погледнато не е кой знае какво. Да, ЦСКА загуби купата срещу основният си противник от последните години, но в случая това не е най-важното. Този мач сам по себе си не е най-важния. Мачът за Суперкупата е един вид генерална репетиция или последна контрола преди старта на първенството. Така погледнато ЦСКА загуби точно навреме… Навреме, за да може да си направи правилните изводи и необходимите корекции за истински важните мачове. Там армейците трябва да са на ниво и безпогрешни.

Първия истински тест за червените е в четвъртък срещу Лиепая в Лигата на конференциите. След него е старта на тото лигата срещу ФК Централен спортен клуб на армията 1948 АД. След това е реваншът срещу латвийците. Излишно е да се споменава, че това са задължителни за взимане мачове. Пенев е известен мотиватор. От него се очаква и сега е момента да вдигне отбора максимално бързо. Сигурен съм, че може и ще го направи.

При отстраняване на Лиепая армейците може да срещнат стар познайник в Европа. Жребия отреди ако ЦСКА се справи с латвииците да се изправи срещу Осиек или Погон.

Загубите са неприятни, а когато са с такъв резултат са направо болезнени. Добре е, че това се случи в не толкова важен мач… Важните мачове за ЦСКА тепърва предстоят и съм сигурен, че след тях всички фенове на армейците ще са щастливи и ще имат поводи за празнуване.

Успех армейци! Вярвам, че следващия път ще пием от радост….

автор:

Симеон Диитров