ЦСКА загуби от Локо Пд и е на път да загуби и следващия мач

April 4, 2024

ЦСКА загуби от Локо Пловдив в София. Защо и как се случи така е обект на много спорове и изпит алкохол. Според едни е заради треньора на червените. Според други е заради слабата селекция. Според трети причината е малкото българи в титуляния състав на армейците… Някои стигат по-далеч и овиняват собствениците на отбора за неуспехите. Всеки има негова гледна точка. Всички, които следят родното първенство по-отблизо обаче знаят, че не това са причините в последните години ЦСКА да е единствено в ролята на претендент, който няма никакъв шанс за титлата.

Според “обективните” анализатори загубата на ЦСКА от Локо Пловдив слага край на мераците на червените за шампионска титла… Реално ЦСКА нямаше шанс за титла още от самото начало на първенството… Причините са много..

Една от причините са “обективните” медии. Това естествено не е реална причина, но добре обучените :”обективни” анализатори “надушват кръвта” и винаги се възползват от възмоността да вкарат напрежение при конкурентите на “хегемона”… Особенно когато има нужда.

Другата причина е факта, че през последното повече от десетилетие самообявилите се за “хегемони” по един или друг начин получават между 15 и 20 точки бонус на сезон. Като се има предвид, че 3 точки преднина за проекта от Делиормана са невъзможни за наваксване какво да кажем за около 20… Това реално е сериозна причина, която не трява да се пренебрегва защото дори на отбори като Реал Мадрид или Баерен Мюнхен ще им е трудно да се преборят с родните реалности.

Друга причина са “феновете” на армейците. С нереаните си претенции те определено успяват да вкарат много напрежение и да напрвят така, че отбора да забоксува… Част от тези, които са на стадиона нямат връзка с реалността и е крайно време от “фенове” да станат фенове… Фенове, които подкрепят отборът си не само когато печели. Фенове, които не освиркват собственият си отбор в 20-та минута, че не води поне с два гола. Фенове, които не освиркват младите играчи заради отиграване, което не е според техните очаквания.  Фенове, които не боикотират отбора във важните мачове. Фенове, които не се вживяват в ролята си на селекционери, треньори, соственици и какво ли още не, а единствено подкрепят отборът си.

ЦСКА игра слабо срещу Локомотив Пловдив, а повечето играчи на червените поради някаква причина в този мач не показаха и половината от възмоностите си. Въпреки това армейците със сигурност можеха да измъкнат мача срещу смърфовете. Не за друго, а защото разполагат с по-качествени играчи… Реално ЦСКА загуби мача с пловдивчани в момента, в който “феновете” започнаха да освиркват играчите и да скандират “оставка”. От това което се случва в момента е на път да загуби и следващия мач. Драмите на “Армията” са страшни. Уволняват се треньори, “махат” се играчи, пускат се ултиматуми, пишат се декларации… От друга страна сините получиха пет гола в последния кръг и никой дума не обелва. За някаква критика пък въобще не може да става дума. Отборът от Подуяне се готви спокойно и без никакво напреение… Всеки спорт освен умения е и психология…

автор:

Симеон Димитров