ЦСКА загуби контролата с Вердер в здрав мач

July 4, 2021

Армейците загубиха минимално и контролата с Вердер Бремен на подготовката си в Австрия. Немците започнаха мача все едно от него зависи животът им и твърдите, и груби влизания особенно през първото полувреме преобладаваха. Доказателство за това са и многото жълти и един червен картон за играчи на Вердер.

Въпреки ненужно твърдата игра от страна на германците, след която армейците може да се окажат с още контузени ЦСКА отново показа не лоша игра. Въпреки отсъствието на Кох защитата действаше добре и не даде някакви особенни надежди за гол на Вердер, а при единственото им положение Бусато се справи перфектно. Вердер вкараха от корнер малко преди края на мача след не добро подреждане на армейците. В атака ЦСКА успя да създаде няколко положения, от които можешеше да отбележи, но вратарят на бременци направи добри спасявания, а веднъж и гредата спря армейците.

Новите показват качества, но според мен до този момент най-добре се представя Йоан Бай. Именно той нацели гредата на бременци и накара вратарят им да прави спасяване. Нзила също се включи добре, а от Чатакович и Вилдшут очаквам повече. Имат качествата, но явно им трябва още малко време и сработеност с отбора. Като се има предвид, че от Хамза Чатакович се очаква да замести Тиаго доста ще трябва да се постарае.

Тиаго вдигна летвата много високо и се превърна в любимец на всички армейци. За него ще се говори още много дълго, но пожелавам на Чатакович да го задмине. Качествата явно ги има. Само трябва да ги покаже на “Армията”.

От младите Митко Митков отново направи добро включване. Все по-добър и по-готов е за първия отбор.

Като цяло още една добра контрола. ЦСКА игра добре. Силно представяне срещу силен отбор. Резултатът не ми харесва, но в контрола ще го приема. Дано всичко с Мазику да е наред. Следващата контрола на ЦСКА е срещу Карабах, които няма да се радват да видят Ахмед Ахмедов.

Браво на всички фенове на ЦСКА, които подкрепяха отбора през целия мач… Малко, но качествени…

автор:

Симеон Димитров