ЦСКА е футболната институция на България

March 30, 2021

Тези дни се видя за пореден път, че ЦСКА е футболния отбор пораждащ най-много интерес при футболните фенове. В момент, в който националният отбор играе квалификации за световното и би трябвало водещите футболни новини да са свързани с него се получава нещо друго. Последните дни всички спорни издания “лягат и стават” с треньорската смяна при червените. Всичко останало някак си минава настрани.

Запорираните сметки на чичо Венци, коронавирусът на Славиша Стоянович, обявите на отборчето на спонсора, че си търсят кондиционен треньор и всичко останало някак минава между другото.

Между другото остава и това, че националите ни по футбол ги бият като тъпан на свадба. Това, че никой не намира смисъл да пише и коментира националите е бонус за Ясен Петров. Така поредното фиаско на националите и силните думи на треньорчето за борба и т.н. минават между капките и никой не им обръща внимание… Поне не такова, каквото би им се обърнало ако нямаше нещо по-интересно и повече вълнуващо футболните фенове.

Нещо подобно се случи и преди няколко години, когато ЦСКА се озова във “В” група. Тогава се оказа, че най-ниското ниво на родния футбол е далеч, по-интересно и по-отразявано от “А” групата, а кабеларката предаваща мачовете на червените с далеч по-голям рейтинг от спортните канали на агата. Това разбира се накара тези в БФС да измислят вариант да върнат червените в “А” група възможно най-бързо. Шефа губеше левове и го измислиха набързо…

Всичко това недвусмислено показва, че ЦСКА е отборът, който буди най-много интерес у футболните фенове в България. ЦСКА е футболната институция и това е нещото, което никой не може да промени… Едни проекти опитват, но рано или късно и те ще се озоват там, където в момента са изкуствено създадени отборчета като Верея, Витоша и разни други…

А ЦСКА ще си остане институция… Така е било, така и ще бъде.

НЕ-СПОРТ