ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество

ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество post thumbnail image

Както се очакваше КАС окончателно потвърди решението на ФИФА от преди година и призна ЦСКА за спортен наследник на фалиралото преди години армейско дружество. Не, че имало някакво съмнение в това… Всъщност такъв “казус” съществува само в България. За световната футболна общественост отдавна е ясно, че има един отбор с името ЦСКА и той е на “Армията”. Феновете са зад него, историческите фигури и велики футболисти играли през годините при червените са зад отбора. Емблема, спортни постижения, титли… Всичко е на “Армията”. Това е ЦСКА!

Разбира се това не е по вкуса на отбора на спонсора с дълго име и на един господин от Разград, който пусна на търга за емблемата две негови фирми в опит да я спечели. Не е по вкуса и на едни “много честни и обективни” спортни журналисти известни със сините си пристрастия. Един от тези “обективни” дори заяви, че той не признавал това решение на КАС… Фактите са такива, каквито са, а кой какво харесва и признава няма никакво значение… За световната и европейската футболни централи в България има един отбор с името ЦСКА и това е този, който е на “Армията”, и който преди по-малко от месец спечели купата на България по футбол.

Това решение на КАС определено е удар по амбициите на отбора на спонсора да се прави на най-успешния български отбор и да злоупотребява с името му. Сега трябва и тези в БФС да спрат да се разсейват и да си свършат работата.

Време е и всички “честни, обективни и безпристрастни” медии и журналисти, които “много държат” на правилното изговяряне и изписване на имената на отборите в тото лигата, и които дълго време наблягаха на “тирето” да започнат да казват на нещото на спонсора и да го изписват ” Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 АД”… Ще им е трудно… Ще е трудно и на шефа да даде подобно разпореждане, но за тяхно съжаление има един отбор с името ЦСКА и той не е нещото на спонсора на тото лигата.

За съжаление на всички хора с комплекси, които упорито отричаха очевидната истина ФИФА, УЕФА, а вчера и КАС казаха, че ЦСКА е спортният наследник на фалиралото преди години дружество.

С нетърпение чакам “честните и обективните” да започнат да изписваи и изговарят правилно името на сбирщината на спонсора.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Сегашното ръководство на БФС няма планове да се махне скороСегашното ръководство на БФС няма планове да се махне скоро

След оставката на Борислав Михайлов временното ръководство на футболната централа управлява вече повече от година. А по всичко личи, че тези, които сега са начело на родния футбол нямат никакво

За ЦСКА, Крушич и всичко останало през есентаЗа ЦСКА, Крушич и всичко останало през есента

Футболната година свърши. В последния си мач за годината ЦСКА записа разгромна победа и по този начин съкрати дистанцията пред втория и третия. Не, че е толкова важно, но все