ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество

June 8, 2021

Както се очакваше КАС окончателно потвърди решението на ФИФА от преди година и призна ЦСКА за спортен наследник на фалиралото преди години армейско дружество. Не, че имало някакво съмнение в това… Всъщност такъв “казус” съществува само в България. За световната футболна общественост отдавна е ясно, че има един отбор с името ЦСКА и той е на “Армията”. Феновете са зад него, историческите фигури и велики футболисти играли през годините при червените са зад отбора. Емблема, спортни постижения, титли… Всичко е на “Армията”. Това е ЦСКА!

Разбира се това не е по вкуса на отбора на спонсора с дълго име и на един господин от Разград, който пусна на търга за емблемата две негови фирми в опит да я спечели. Не е по вкуса и на едни “много честни и обективни” спортни журналисти известни със сините си пристрастия. Един от тези “обективни” дори заяви, че той не признавал това решение на КАС… Фактите са такива, каквито са, а кой какво харесва и признава няма никакво значение… За световната и европейската футболни централи в България има един отбор с името ЦСКА и това е този, който е на “Армията”, и който преди по-малко от месец спечели купата на България по футбол.

Това решение на КАС определено е удар по амбициите на отбора на спонсора да се прави на най-успешния български отбор и да злоупотребява с името му. Сега трябва и тези в БФС да спрат да се разсейват и да си свършат работата.

Време е и всички “честни, обективни и безпристрастни” медии и журналисти, които “много държат” на правилното изговяряне и изписване на имената на отборите в тото лигата, и които дълго време наблягаха на “тирето” да започнат да казват на нещото на спонсора и да го изписват ” Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 АД”… Ще им е трудно… Ще е трудно и на шефа да даде подобно разпореждане, но за тяхно съжаление има един отбор с името ЦСКА и той не е нещото на спонсора на тото лигата.

За съжаление на всички хора с комплекси, които упорито отричаха очевидната истина ФИФА, УЕФА, а вчера и КАС казаха, че ЦСКА е спортният наследник на фалиралото преди години дружество.

С нетърпение чакам “честните и обективните” да започнат да изписваи и изговарят правилно името на сбирщината на спонсора.

автор:

Симеон Димитров