ЦСКА е на полуфинал! Дали са играли добре ще разберем скоро

February 28, 2024

ЦСКА победи Арда и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Дали са играли добре или не ще изчакам да кажат “обективните” футболни анализатори и множеството футболни специалисти от социалните медии, които са наясно с играта и със сигурност ще направят подробен анализ на срещата. Тогава ще може да се коментира нещо друго.

Преди няколко дни вековниците от покрайнините на София победиха Арда. От тогава се изписаха и изприказваха толкова суперлативи, че човек ще реши, че сините на мажоритара са победили Реал Мадрид, а не Арда. Родиха се дори митове за нови звезди… Е, днес армейците не вкараха четири на Арда и базата за сравнение със “суперотбора” от Подуяне е налице. От друга страна червените не направиха така, че до 30-тата минута Арда да създаде толкова положения, че ако някой искаше да ги вкара, мачът за сините отличници със сигурност щеше да е различен… ЦСКА просто вкара един, пропусна още няколко, диктуваше събитията на терена и в крайна сметка спечели заслужено. Дали това е достатъчно да се каже, че ЦСКА са играли добре, надиграли са тотално съперникът си и заслужено са се класирали напред в турнира ще се разбере тези дни от “обективните” анализатори. Те са хората, които казват кой как е играл, кой каква селекция е направил и въобще кой е силен и кой е слаб… Естествено не трябва да се оставя настрана и да се пренебрегва и мнението на множеството по трибуните и социалните медии. Те обикновенно правят “доста точни” разбори на ситуацията и тяхното мнение не трябва да се оставя настрана.

На този етап новината е, че ЦСКА победи Арда и е третия полуфиналист за Купата на България. Дали са играли добре или не ще разберем до ден-два…

автор:

Симеон Димитров