ЦСКА в Европа… Епизод пореден

September 30, 2020

Утре ЦСКА ще играе поредния си мач в Лига Европа. Този път мачът ще е срещу Базел за влизане в групите на лигата. Безспорно армейците ще се изправят пред най-сериозният си противник в тазгодишното издание на Лига Европа. Сега имат трудната задача да отстранят швейцарския Базел в един мач – на неговия “Сейнт Якоб-Парк”.

Всички специалисти слагат Базел като фаворит и почти отписват червените. Като се има предвид, че отборът от Швейцария почти всяка година играе в групите на шампионска лига или Лига Европа е разбираемо, но реално погледнато армейците имат своите шансове. Все пак не трябва да забравяме, че ЦСКА е ЦСКА. Армейците са там където се чувства най-добре… В Европа. А в Европа червените правят чудеса.

Базел в никакъв случаи не са слаби, но и армейците не са.Някъде прочетох, че ЦСКА имали 11 причини да отстрани Базел. Аз бих добавил още две. Към титулярните 11 бих добавил Стамен Белчев и Кирил Динчев. Физическото състояние на футболистите утре ще е важно, а Динчев показа, че може да подготви отборът много добре. От своя страна съм сигурен, че Стамен Белчев знае какво и как да се направи за да си тръгнат червените усмихнати от Швейцария. Отборът на ЦСКА не веднъж е огорчавал много по-големи отбори от швейцарците. “На колене” пред червените са били европейски шампиони, а сега става дума за някакви швейцарци.

Тези, които вече отписаха червените трябва ако искат да си припомнят, че ЦСКА победи Ливърпул на “Анфийлд” точно, когато мърсисайдци бяха станали европейски шампиони.

Преди 15 години всички отнова бяха отписали ЦСКА срещу Леверкузен. В крайна сметка армейците победиха два пъти фаворитизираните немци.

Същото беше и с Динамо Москва. След равния в мачът на “Армията” отново всички родни “специалисти” отписаха ЦСКА… И какво стана? ЦСКА победи Динамо на собственият им стадион… ЦСКА обичат да бият Динамо, но това е друга тема… Нашите динамовци напоследък рядко играят в Европа, а когато го правят се излагат жестоко…

Родните футболни “специалисти” отписаха ЦСКА , но аз си мисля, че малко прибързват. Ако някой трябва да се притеснява и страхува, то това е отборът на Базел. Според мен ЦСКА имат своите шансове срещу швейцарците и не трябва да ги отписваме рано-рано. Все пак Базел е просто един отбор от Швейцария, а ЦСКА е ЦСКА… Доказана марка в Европа.

Армейците не веднъж са надскачали себе си в европейските турнири и са елиминирали наглед невъзможни за елиминиране отбори. Точно заради това мисля, че е прекалено рано и не трябва да се отписват.

ЦСКА утре ще покажат кои са. С армейска воля и малко късмет червените ще покажат на швейцарците кой-кой е.

Ние сме ЦСКА, а вие сте…?

Успех, Армейци!

автор:

Симеон Димитров