ЦСКА все пак победи Гигант

November 27, 2022

С изключително експериментален състав и в определено ваканционно настроение ЦСКА победи драматично с дузпи третодивизионния Гигант Съединение. Мачът се игра пред пълни трибуни на градския стадион и празнична атмосфера.

Браво на Гигант, които опитаха всичко по силите си да затруднят армейците и определено успяха. Гигантите успяха да отбележат и да докарат нещата до дузпи, а всички знаем, че там фаворитът мигновенно изчезва. В тази лотария всичко е възможно. При изпълнението на дузпите армейците се измъкнаха и успяха да спечелят с общ резултат 8-7.

Каквото и да се каже за ЦСКА след такъв мач ще е малко. Да, армейците използваха доста юноши от школата си, теренът не беше от най-добрите, направиха много пропуски, а домакините бавеха времето доста грозно, но това реално не би трябвало да е оправдание. В крайна сметка мачовете за купата са такива. Имаш един мач, в който трябва да покажеш нещо и да продължиш напред. И когато играе отбор, който определено няма качествата като на другия се опитва да го излъже по всеки възможен начин. Ако някой отбор подцени мача ще страда… Като влезеш в някой мач не мобилизиран в течение на срещата много трудно ще промениш настройката си и ще обърнеш нещата в твоя полза… Така, както се случи с ЦСКА.

Армейците оцеляха на “Градски стадион Съединение” в едноименния град . Събраха се и победиха, макар и по най-драматичния начин. В крайна сметка това беше важното за тях. Ако ЦСКА се бяха издънили щеше да е исторически от футболна гледна точка ден за всички от Съединение и огромен срам за армейците. Не се случи и въпреки гигантското подценяване всичко завърши добре за червените.  Да се надяваме, че са си взели поука от този мач. Нормално е когато си много класи над някой отбор да го подцениш малко, но е нормално и да покажеш достатъчно за да победиш… Това, че си по-добрия отбор не означава, че ще победиш просто ей така. Трябва да го покажеш и на терена.  Дано всички играчи на червените са си направили правилните изводи и са си взели поука от случилото се. Такива неща стават, но важното е след нещо такова да успееш да направиш така повече да не се случва.

ЦСКА определено е по-големият отбор, а понякога дори и големите имат нужда от такива мачове, които да им напомнят, че трябва да са по-концентрирани и по-отговорни.

ЦСКА победи и продължава напред. Следващия мач за купата е срещу Септември на 1.12. на стадион “Васил Левски”.

автор:

Симеон Димитров