ЦСКА вкара три гола и загуби с 2-1

September 28, 2020

Вчера в Пловдив ЦСКА отново игра добре. Беше по-добрия отбор, водеше играта, футболистите на червените правеха разнообразни атаки и играха на добро темпо, но две досадни неточности в защита направиха така, че смърфовете с един слаб точен удар да водят с 2-0.

Общо взето във вчерашния мач всичко, което можеше да се обърка за ЦСКА и Матей се обърка. Особенно за Матей. Вкара си нелеп автогол, а след това отново от рикошет в него влезе и втория гол за смърфовете… За съжаление има и такива мачове…

В тази тежка серия, в която влязоха, червените играят добре. Бързо и офанзивно. Във всички мачове надиграха противниците си и къде заради липса на късмет, къде заради съдията не взеха точките за първенство, които им се искаше на всички, които обичат ЦСКА. Все пак според мен донякъде мачовете в Европа утежниха малко положението и би могло да бъде някакво извинение за резултатите в тото лигата. Все пак армейците са безгрешни в Европа.

За мен са необясними грешките в защита, които правят напоследък Антов и Матей. Далеч съм от мисълта да започна да правя някакви крайни оценки от рода “не стават за нищо” и тем подобни. За мен Антов си остава младата надежда на ЦСКА с огромно бъдеще пред него, а Матей с толкова изиграни мачове в Нидерландия си личи, че е научен играч. Просто явно понякога двамата подценяват лесни ситуации. Ако на мачът с Локо Пловдив Антов беше оставил топката на Бусато нямаше да се стигне до нелепия удар на Цветанов и още по-нелепия рикошет, но… Така е преценил, така е направил.

Халфовете и атаката отново бяха на ниво. Тиаго, Санкаре и Юга обезличиха напълно противниковите халфове. Според мен Кейта и Йомов също бяха на ниво. Соу колкото и да го критикуват създаде много положения. Вчера не успя да отбележи, но го прави достатъчно често. Общо взето в халфовата линия и в атака армейците са добре. Това, което им куца на този етап е това, от което миналата година част от феновете недоволстваха… Играта в защита. И то не защото ЦСКА има слаби защитници

В момента ЦСКА играе офанзивен футбол на добра скорост. Прекалено рано е да се правят драми за загубените точки. Ако се играе честно поне на 50% ЦСКА ще вдигне 32-рата титла. Някои може да кажат “те не могат да бият проекта, а искат да станат шампиони”. Ами да попитам последните три години проекта колко пъти победи ЦСКА? Всеки мач играеха трима повече и не успяваха… Все пак ставаха шампиони. Отборът е силен, а публиката по трибуните феноменална. Всеки мач феновете на стадиона доказват, че са номер едно.

Това срещу смърфовете беше просто един лош мач, но с такава подкрепа и такъв отбор нещата ще се случат.

Сега на дневен ред отново е Европа. Тото лигата ще я мислим след това.

автор:

Симеон Димитров