ЦСКА вкара само два на сините

April 25, 2021

Армейците изиграха пореден силен двубой под ръководвтвото на Любо Пенев и заслужено победиха вековниците. Феде Варела изигра нов силен мач и даде поредна асистенция. Общо взето май той се очертава като подавача за ЦСКА. Мисля си, че с Тиаго си биха паснали много добре. Двамата виждат играта, единия подава, а другия подава и има страхотен шут и вкарва.

ЦСКА си подсигури победата още през първото полувреме, когато в мрежата на подуянци вече се бяха разписали Кейта и Кайседо. Победата можеше да бъде и по-изразителна, но второто полувреме беше изиграно много пестеливо от червените, а и Йомов и Кайседо изпуснаха добри ситуаций. Общо взето през втората част армейците играха умно и гледаха сеира сеира на нахъсаните сини. ЦСКА остави сините да поиграят малко с топката и им даде някакъв шанс за изява в мача. Те от своя страна не успяха да сътворят почти нищо в атака. За всички беше видно, че и три дни да продължи мачът сините няма да успеят да сътворят нещо смислено в атака пред вратата на ЦСКА. В актива на сините за целия мач ще си остане един случаен изтрел в гредата на Бусато в началото и няколко удара на Краев в края на мача, които дори и вратаря на детския отбор ще отрази.

Армейците бяха по-добрия отбор през целия мач и закономерно победиха, а този резултат беше най-малкото с което сините се отърваха. Червените влязоха като фаворити в този мач и нито за миг не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор на терена и кой ще победи.

Рутинна победа на ЦСКА срещу отборът от крайния квартал на София. Можеше и да е по-изразителна, но футболистите на ЦСКА се показаха като джентълмени, дръпнаха ръчната и пожалиха сините. Дали тези от Герена го заслужават е друг въпрос. Със сигурност с неуважението си към съперниците си сините не заслужаваха подобен жест от червените. Фактът, че на билетите за мача отсъстваше емблемата на ЦСКА говори достатъчно за сините комплекси. Няма как да не уважааш съперниците си на терена и да претендираш, че си голям.

ЦСКА постигна добра победа и нито за миг не остави съмнение в това кой е по-добрия отбор. Изводите са за сините. Дали отново ще обвинят за всичко прокобата или този път ще има и друга причина си е изцяло техен проблем. Истината е, че освен да искат нещо от някой трябва и да се замислят… Докато не започнат да уважават съперникът на терена никога няма да станат големи и ще обвиняват прокобата.

А до тогава…? До тогава сините ще губят.

Днес ЦСКА победи заслужено сините. С по-малък от очаквания резултат, но заслужено и безапелационно.

автор:

Симеон Димитров