ЦСКА взе своето и срещу Пирин

October 22, 2023

ЦСКА се поизпоти, но в крайна сметка взе своето след късен обрат над Пирин. Мачът много заприлича на един от преди около пет години, когато Каранга вкара за късния обрат. Орлетата опитаха да вземат нещо от армейците, но силите им достигнаха единствено за достойна загуба.

През първото полувреме благоевградчани удържаха армейските набези, а на моменти пред вратата на орлетата ситуацията беше “грабвайте телата”… След куп ситуации, в които ЦСКА можеше да поведе и намеси на зелени защитници в последния момент червените не успяха да се разппишат. Това обаче направи Пирин в края на полувремето след добра контра и гол на Тасев.

През второто полувреме армейците вдигнаха предавката и въпреки, че нямаха кой знае какви чисти положения вече беше ясно, че головете във врата на Пирин са въпрос на време. Влезлият на смяна Фаетон беше в основата на обрата като вкара за 1-1 и направи асистенция на Линдсет за втория гол на ЦСКА. Така само в рамките на 60 секунди армейците обърнаха резултата. Оттам нататък победителят беше ясен.

Личеше, че орлетата просто нямат сили за чудо, а армейците правеха пас след пас и държаха мача в свои ръце… Общо взето след втория гол на ЦСКА и три дни да беше продължил мача орлетата нямаше да се доберат до нов гол.

ЦСКА не изигра най-добрият си мач, но все пак игра достатъчно добре да победи коравия отбор на Пирин с 2:1 в Благоевград. Дали червените бяха подценили Пирин и чакаха топката сама да влезе във вратата или краката още им тежаха от тежките тренировки през паузата за националите никой не знае. Ясно е, че това беше труден мач. Армейците бяха на крачка от издънка и това беше повече заради тях, отколкото от подхода на домакините. Все пак орлетата се възползваха от неконцентрираните действия на армейците. Успяха да ги спрат в центъра и ги накараха да правят много грешки. Заради това играта на армейците не вървеше… Общо взето Пирин се ориентира в обстановката направи така, че “план А” на армейците за мача да не сработи. Ел Маестро пренастрои машината и след смените задейства “план Б”, който проработи перфектно.

Като не става с “план А” се получава с “план Б’… Ако се беше наложило щеше да се мине и към “план В”. ЦСКА има класни играчи които могат да променят хода на мача във всеки един момент.

Ясно е, че някой ден планът няма да сработи, но е добре, че ЦСКА има варианти. Хубаво е, че на този етап идеите на треньора се получават, а футболистите постепенно се напасват с отбора и показват защо са дадени толкова пари за тях.

автор:

Симеон Димитров