Хубчев осъди сините, те пробват трикове за печелене на време

March 5, 2021

Очаквано Петър Хубчев осъди сините за дължимата му неустойка. Сините ще трябва да платят на бившия си треньор 1 милион лева. Процедурата пред ФИФА е минала бързо, тъй като както отдавна стана ясно Хубчев е подписал контракт със “сините” с германският си паспорт. По този начин не може да бъде третиран по българското законодателство, а по германското.

Дългът към Хубчев потенциално застрашава лиценза на отбора за следващия сезон, освен ако ръководството не се разбере за разсрочване на задълженията. Затова след като бяха осъдени във ФИФА шефовете на сините са опитали да постигнат съгласие с Петър Хубчев или по стар техен навик да поискат Хубчев да им опрости дълга и делото да бъде прекратено.

Това явно не е станало и новият ход на Тити и Сираков е да обжалват решението на ФИФА в полза на Петър Хубчев пред Спортния арбитражен съд. Този ход се предприема не с надежда за промяна на решението, а за да се спечели време. Явно сините ръководители се надяват като се дават лицензите още да няма излязло решение на арбитражния съд и тези пари да не се водят дължими. Нещо подобно сините направиха преди време със Станимир Стоилов и тогава взеха лиценз. Явно сега се надяват на същото… Триковете на сините за взимане на лиценз година след година с огромни задължения засега работят. Докога ще бъде така предстои да видим.

На шефовете от Герена не им се дават тези пари. Всъщност не им се дават никакви. Те са свикнали на тях да им дават, но на този етап изглежда, че нямат избор.

автор:

Симеон Димитров