“Хегемоните” с червен картон в Европа за пореден път

August 2, 2023

За пореден път “хегемоните” завършват мач в Европа с човек по-малко. Последните години това се превърна по-скоро в правило, а не в изключение. Всичко това идва от факта, че в родното първенство могат да правят каквото си пожелаят, а това им изиграва лоша шега в мачовете им в Европа.  Бутиковият проект от Делиормана, който е носен на ръце в България, толкова е свикнал с родния вариант на правилата на футболната игра, че явно забравя, че в Европа не им свирят родните рефери. Забравят и, че извън България разградските правила не важат и се играе по познатите на всички правила на футбола.

Едва ли някой се съмнява, че Франсиско Идалго-Сон нямаше да получи червен картон в родното първенство. Дори по критериите на Кабаков и компания това можеше да е нарушение и картон за противниковия играч… Особенно при такъв резултат, които не е в полза на проекта.

Докато измислените хегемони и евробойци правят това, което правят в родното първенство червените картони и дузпите срещу тях в европейските им мачове ще продължат да са често срещани… Проблемът за бутиковото проектче е, че само така може.

автор:

Симеон Димитров