Футбол на хоризонта

May 6, 2020

Светлината в тунела се вижда. Края на живот без футбол е близо. Очаква се тези дни да стартират тренировките на отборите, а първенството да се поднови на 5-ти или 12 юни. Това вече си е новина.

От БФС досега планираха два варианта за довършване на шампионата. Първия е доиграване само на последните два кръга от редовния сезон, а втория е доиграване на цялото първенство. Сега в главите на шефовете в оставка се върти и трети вариант за приключване на първенството. Изиграване на двата мача от редовния сезон и половината мачове от плейофите. В трите варианта мачовете за купата ще се изиграят.

Кой от трите варианта ще изберат хората от БФС предстои да видим. Моето мнение е, че има достатъчно време да се изиграят всички мачове до края, но какво ще реши ръководството от родната футболна централа на този етап не се знае. Следващата седмица ще се проведе работна среща, на която ще се вземе решение как ще завърши сезона.

На всички е ясно, че има клубове, които искат първенството да свърши само с изиграването на двата кръга от редовния дял, но има и други, които искат да се изиграят всички мачове по програма. Може би заради това БФС са минали на трети, компросонен вариант с изиграване на половин плейоф. Все пак седем мача плюс тези за купата е по-добре от два плюс тези за купата.

Засега не е ясно какво става в “Б” групата, но съм сигурен, че и там ще изберат някакъв компромисен вариант, с който да разсърдят по-малко…

Скоро ще разберем плановете на БФС за тото лигата и “Б” групата. Каквито и да са футбола идва.

автор:

Симеон Димитров