Футболът в България се завръща на 5 юни

May 9, 2020

Тото лигата в родината ни стартира след по-малко от месец. Експртната работна група към БФС проведе заседание и обяви въпросната дата за рестарта на родния шампионат. Това, разбира се ще се случи ако тренировките се подновят в средата на май, каквито са нагласите.

Експертната група взе решение и по какъв начин ще се доиграе сезонът. Решението е някакъв вид компромисен вариант. Едни искаха шампионатът да свърш сега, други да се доиграе целия. Групата реши плейофите да се доиграят в съкратен вариант. Ще се изиграят пет кръга вместо предвидените по програма десет. Идеята е първенството да завърши на 11 юли, а на 25 юли да стартира следващото.

Какво ще се случи с “Б” група още не е ясно. Професионалната футболна лига ще проведе допитване до клубовете и ще реши какво да прави. Ясно е едно. Във втора лига също ще има компромиси и ще се гледа да не се разсърдят силните.

Каквото и да е всички чакаме футбола отново да се завърне, защото какъвто и да е без него не можем.

От централата обявиха и, че при обстоятелства налагащи ново спиране “А” и “Б” група няма да се доиграят, а за финално класиране ще се вземе това от последния изигран кръг.

Общо взето тото лигата стартира на 5 юни и завършва на 11 юли. Мач за суперкупата и старт на новото първенство.

Чакаме с нетърпение.

автор:

Симеон Димитров