ФК “че$т”48 приписва успехите на ЦСКА за себе си

May 20, 2021

Днес с учудване разбрах, че Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 АД е прибавил към “богатата” си футболна история спечелената вчера от ЦСКА купа…

Отборът на спонсора, който влезе по изключително “че$тен” начин и “единствено заради футболни причини” в тото лигата не спира да си предтавя и да се прави на ЦСКА. При създаването си “че$тните” обявиха, че са нов отбор, а в последствие си прибавиха успехите на ЦСКА… И не само тях. Според тях имат 31 титли на България, 21 купи и 4 суперкупи. Точно толкова, колкото има ЦСКА. Освен това скоро празнуваха 75 годишнина… Те всъщност обявиха, и че зад тяхното нещо стоят милиони фенове и легендите на ЦСКА, но… Аз нещо феновете не ги виждам на стадиона, всъщност никой не ги вижда, а легендите всички знаем на кой стадион ходят. Тези, които виждаме на мачовете на че$тните са всичко друго, но не и легенди на ЦСКА. Фенове, успехи, легенди и такива ми ти работи са единствено в главите на шефовете на този отбор. Сигурен съм, че има медицински термин за състоянието на тези от ’48, но не го знам. Знам, обаче тези са изключително тежък случай.

ЦСКА плати колкото трябва за емблемата и всичко останало, а ФИФА ги призна като правоприемник на старото дружество. Феновете и легендите са зад отбора, който играе на “Армията”. Без никакво съмнение единствения отбор, който има правото да се нарича ЦСКА. Крайно време е адвокатите на ЦСКА да подхванат тези, които петнят името на червените и както вече не използват емблемата, така да спрат и да използват абривиатурата ЦСКА… Крайно време е “честните и обективни” медии и тези от БФС, които “толкова държат” на правилното изписване и изговаряне на имената на отборите да започнат да ги изписват и изговарят както трябва. А именно “Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 АД”.

Тези от “че$тния” спортен клуб опитаха “да внесат яснота по въпроса с купите и трофеите”, но единственото, което предизвикаха е смях. Реално имат купата на с. Кокаляне, купата на Областна група София град, купата на Югозападната трета лига и служебно дадената им купа на Втора професионална лига. Това е! Нито имат титли, нито купи, нито суперкупи, нито фенове, нито легенди… Още по-малко такива като Стоичков,Жеков, Пенев и всички останали. Всичко това е единствено в главите на създателите на това нещо с дълго име.

автор:

Симеон Димитров