Филип Кръстев няма нужда от сините

филип кръстев
January 23, 2022

Напоследък усилено се заговори, че младежкия национал Филип Кръстев ще акостира на “Герена”. Синята пропаганда дори напоследък тръби из всички медии, че Кръстев и сините имали нужда един от друг.  Известните със сините си пристрастия журналисти дори стигнаха по-далеч и взеха да обясняват, че “пътят към “Етихат” минава през “Герена”… Като се има предвид ситуацията на “Герена” младокът със сигурност ще получи шанс за изява. Липсата на братята Цоневи и като цяло на някакъв нормален халф го гарантира. Въпросът, обаче е има ли нужда Кръстев да идва на “Герена”?

Кариерата на Кръстев тръгва ударно. Налага се в Славия, става национал и изведнъж гръмва новината, че подписва с Манчестър Сити. Хваналия окото на скаутите на Сити младок, обаче не заиграва под ръководството на Гуардиола, а започва да бъде преотстъпван. В първенства, в които “приятелските мачове” в шампионата липсват и натоварването е различно за Кръстев е трудно… Отбиването на номера с тренировките и след това по едно в някой бар го няма и на младия талант му е трудно да се наложи.

Преди много години и Бербатов се сблъска с реалността на запад. След преминаването му в “Леверкузен” се оказа, че тренировките са по-тежки, трябва да се спазва по-строг режим и натоварванията са много повече от тези в родното първенство. На Бербатов му отне време, но направи необходимото, наложи се в Баиер и всички знаем историята след това.

Сега Кръстев вместо да направи каквото трябва и да покаже на скаутите на “Сити”, че може, май има желанието да се върне към познатото за него. Това ще е добре за сините, но със сигурност няма да му помогне да стигне до Манчестер.

Филип Кръстев вече е направил голямата крачка. Сега ако иска да се развие и да играе футбол на най-високо ниво трябва да се постарае, да си промени навиците и да опита да се наложи първо в отборите, в които е преотстъпван на запад, а след това и в “Сити”. Преминаването му на “Герена” със сигурност няма да бъде крачка в правилната посока. От друга страна въпросът е какво точно желае да постигне футболистът. Ако желанието му е да се движи по най-малкото съпротивление и след тренировка или някой “завързан” мач да удари по едно в “Студентски град” с приятели “Герена” е точното място, ако иска нещо повече просто трябва да се стегне и да покаже защо скаутите на “Сити” са го харесали. Истината е, че Филип Кръстев не се нуждае от рестарт, а от старт на кариерата си. На “Герена” това няма как да се случи. Със силни мачове срещу 48, Враца, Монтана, разпадналите се Берое и Царско село няма да стане. Факт е, че от “Герена” посоката за  футболистите е на изток… И то в най-добрия случай.

Пътят до “Етихад” със сигурност не минава през “Герена”… Разбира се всеки футболист има някакви очаквания за кариерата си и прави някакви избори спрямо това.

От “Герена” се стига лесно до “Студентски град”. Ако това е желанието на Кръстев, значи прави правилния избор. А, ако желае да играе голям футбол ще трябва отново да помисли. Бербатов може да му бъде за пример… Или пък не!

НЕ-СПОРТ