Филип Кръстев няма нужда от сините

Напоследък усилено се заговори, че младежкия национал Филип Кръстев ще акостира на “Герена”. Синята пропаганда дори напоследък тръби из всички медии, че Кръстев и сините имали нужда един от друг.  Известните със сините си пристрастия журналисти дори стигнаха по-далеч и взеха да обясняват, че “пътят към “Етихат” минава през “Герена”… Като се има предвид ситуацията на “Герена” младокът със сигурност ще получи шанс за изява. Липсата на братята Цоневи и като цяло на някакъв нормален халф го гарантира. Въпросът, обаче е има ли нужда Кръстев да идва на “Герена”?

Кариерата на Кръстев тръгва ударно. Налага се в Славия, става национал и изведнъж гръмва новината, че подписва с Манчестър Сити. Хваналия окото на скаутите на Сити младок, обаче не заиграва под ръководството на Гуардиола, а започва да бъде преотстъпван. В първенства, в които “приятелските мачове” в шампионата липсват и натоварването е различно за Кръстев е трудно… Отбиването на номера с тренировките и след това по едно в някой бар го няма и на младия талант му е трудно да се наложи.

Преди много години и Бербатов се сблъска с реалността на запад. След преминаването му в “Леверкузен” се оказа, че тренировките са по-тежки, трябва да се спазва по-строг режим и натоварванията са много повече от тези в родното първенство. На Бербатов му отне време, но направи необходимото, наложи се в Баиер и всички знаем историята след това.

Сега Кръстев вместо да направи каквото трябва и да покаже на скаутите на “Сити”, че може, май има желанието да се върне към познатото за него. Това ще е добре за сините, но със сигурност няма да му помогне да стигне до Манчестер.

Филип Кръстев вече е направил голямата крачка. Сега ако иска да се развие и да играе футбол на най-високо ниво трябва да се постарае, да си промени навиците и да опита да се наложи първо в отборите, в които е преотстъпван на запад, а след това и в “Сити”. Преминаването му на “Герена” със сигурност няма да бъде крачка в правилната посока. От друга страна въпросът е какво точно желае да постигне футболистът. Ако желанието му е да се движи по най-малкото съпротивление и след тренировка или някой “завързан” мач да удари по едно в “Студентски град” с приятели “Герена” е точното място, ако иска нещо повече просто трябва да се стегне и да покаже защо скаутите на “Сити” са го харесали. Истината е, че Филип Кръстев не се нуждае от рестарт, а от старт на кариерата си. На “Герена” това няма как да се случи. Със силни мачове срещу 48, Враца, Монтана, разпадналите се Берое и Царско село няма да стане. Факт е, че от “Герена” посоката за  футболистите е на изток… И то в най-добрия случай.

Пътят до “Етихад” със сигурност не минава през “Герена”… Разбира се всеки футболист има някакви очаквания за кариерата си и прави някакви избори спрямо това.

От “Герена” се стига лесно до “Студентски град”. Ако това е желанието на Кръстев, значи прави правилния избор. А, ако желае да играе голям футбол ще трябва отново да помисли. Бербатов може да му бъде за пример… Или пък не!

НЕ-СПОРТ

сподили в социалните мрежи