Феърплеят по разградски започна

September 1, 2020

След изиграните четири кръга от тото лигата стана ясно, че ЦСКА отново ще бъде основен конкурент на проекта за първото място. Смърфовете може да опитат да са някакъв фактор, но първо нямат потенциал за първото място и второ не им се играе срещу проекта от Делиормана. На агата това му е ясно и рано-рано започна да си подсигурява нещата. Силно”мотивиране” на отборите срещу армейците, а за по-сигурно и трима плюс.

В последния кръг от тото лигата ЦСКА игра срещу белите на чичо Венци. Съдията направи всичко по силите си за да препъне армейците. Успя да изгони най-креативния футболист заради несъществуващ фаул. ЦСКА играха малко повече от полувреме с човек по-малко, а съдията остави слависчетата цяло второ полувреме да борят червените футболисти… Буквално. Всяка атака на червените през второто полувреме беше спирана със задържане или фаул, а съдията така и не правеше нищо… Е, от “кумова срама” показа някой друг жълт катрон на белите, но нищо повече. Ако въпросният съдия беше излязъл с бял екип със сигурност щяха да го обявят за играч на мача от Славия.

В крайна сметка армейците развалиха плановете на съдията, агата и всички останали, и успяха да победят. С гол в добавеното време ЦСКА взе победата абсолютно заслужено. Така беше и срещу Ботевъ, а и срещу сирените в Европа. Това е три победи в добавеното време от пет мача. Държа да отбележа, че според мен за всички тези победи освен футболистите “вина” има и Кирил Динчев. С тази победа армейците се изкачиха заслужено еднолично на първото място.

ЦСКА на този етап не играе футболът, който всички фенове искат да виждат, но с дух, мъжество и огромно желание за победа успяват да спечелят. Навремето сър Алекс Фергюсън казваше, че големите отбори са тези, които успяват да си спечелят мачовете, в които не играят най-добрия си футбол. Това е разликата между шампиона и средняка. На този етап ЦСКА показва шампионска игра.

След мачовете на националите ЦСКА влизат в серия от няколко трудни мача. За първенство играят с моряците, проекта и смърфовете, а между тях е и мачът с БАТЕ.

В Европа е ясно. Ако покажат каквото могат армейците ще са в следващия кръг. Със сигурност в тото лигата на червените ще им е много по-трудно. Не заради противниците, а заради вече взетите от проектантите мерки. От това, което видяхме явно в ЦСКА трябва да очакват делиормански феърплей. 14 на 11 е трудно, но не невъзможно.

Червената машина тръгва малко трудно, но ще набере скорост . Тогава и с проектантски номера ще е трудно да се спре.

автор:

Симеон Димитров